fbpx

Zvizdan, Ti mene nosiš, Lazar i Vrapci u Santa Barbari

Festival…

Četiri domaća filma: ‘Ti mene nosiš’ Ivone Juke i ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića te manjinske koprodukcije ‘Lazar’ Svetozara Ristovskog i ‘Vrapci’ Rúnara Rúnarssona u Santa Barbari

Zvizdan, Ti mene nosiš, Lazar i Vrapci u Santa BarbariNa 31. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Santa Barbari, koji se održava od 3. do 13. veljače 2016. godine, bit će prikazana četiri domaća filma – ‘Ti mene nosiš‘ Ivone Juke i ‘Zvizdan‘ Dalibora Matanića te manjinske koprodukcije ‘Lazar‘ Svetozara Ristovskog i ‘Vrapci‘ Rúnara Rúnarssona.
U međunarodnom natjecateljskom programu koji donosi 18 naslova bit će prikazani debitantski dugometražni film Ivone Juke Ti Zvizdanmene nosiš i manjinska hrvatska koprodukcija Lazar u režiji Svetozara Ristovskog. Oba filma će u Santa Barbari imati svoju sjevernoameričku premijeru.
U programu Special presentations, koji donosi 17 nagrađivanih međunarodnih igranih i dokumentarnih filmova, bit će prikazan Zvizdan Dalibora Matanića, dok će u programu Nordic publika moći pogledati islandsko-dansko-hrvatski film Vrapci u režiji Rúnara Rúnarssona.
Na 31. Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari prikazat će se više od dvjesto filmova iz 60 zemalja, a 52 filma imat će svjetsku premijeru.

Foto: Press