fbpx

Novine: Lice i naličje novinarstva

Nova serija..

U njoj se prate osobni odnosi ključnih novinara i urednika u redakciji, rastrganih između profesionalnoga integriteta i žutila. Serija će uvesti gledatelje u svijet novinarstva – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike

Dalibor Matanić, NovineRadnja nove serije ‘Novine‘ započinje prometnom nesrećom s tragičnim posljedicama koju je skrivila članica jedne tajkunske obitelji. Uskoro dijelom zataškavanja postaje i promjena uredničke i vlasničke strukture Novina. Redatelj je Dalibor Matanić, a seriju za Hrvatsku radioteleviziju realizira produkcijska tvrtka Drugi plan – producenti Miodrag Sila i Nebojša Taraba. Scenarist je Ivica Đikić. Matanić je za portal Scena.hr u prosincu otkrio da se raduje novom projektu.
– Napokon, nakon toliko vremena prva serija, nakon mnogih koje sam odbio, došla je jedna kvalitetna – kazao je tada Matanić.
U seriji Novine nastupit će osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi. Serija govori o turbulentnoj tranzicijskoj svakodnevici domaćega dnevnika Novine. U njoj se prate osobni odnosi i sukobi nekoliko ključnih novinara i urednika u redakciji, rastrganih između profesionalnoga integriteta, žutila i komercijalizacije novinarstva te prljavih zakulisnih igara. Serija će uvesti gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u njegovo naličje – zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike.

Foto: Prisk