Vesna Tominac Matačić: Kuhati se može samo s ljubavlju!
Piše: Snježana Županović On 23 ožu., 2016 At 01:57 PM | Categorized As Gastro, LifeStyle, Moda, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Glumica i kulinarstvo…

Vesna je za portal Scena.hr ispričala kako se snalazi u kuhinji te otkrila jednu anegdotu iz djetinjstva

Vesna Tominac MatačićLijepa glumica Vesna Tominac Matačić veliki je gurman, ali uživa i u kulinarstvu. Kaže da se može kuhati samo s ljubavlju.
– Ali samo pod uvjetom da ima tko jesti. Ako nema tko jesti ili ako oni kojima kuham nisu gurmani, onda mi kuhanje nije zadovoljstvo nego ‘tlaka’ – objasnila je Vesna za portal Scena.hr. Kaže da ne može izdvojiti najdraži recept, ali kad je inspirirana glumica kuha nova jela. Uživa u eksperimentiranju.
– Teško je izdvojiti jedno jelo jer kuhala sam sve i svašta. Koristila sam gotovo sve dostupne namirnice. Isprobavala sam razne kuhinje, ali i principe. Nekoliko godina, primjerice, bila sam toliko disciplinirana da sam kuhala po Zoni. A to znači, isplanirati svaki obrok u danu za svakog člana obitelji, izvagati svaku namirnicu i računati omjer makronutrijenata. To je značilo kuhati uz kalkulator. Tada sam dosta naučila o namirnicama i usvojila neke zdrave navike kojih se i danas pridržavam – otkrila je Vesna koja najradije kuha svojim sinovima.
– Ništa ljepše nego vidjeti njihova sita i zadovoljna lica – ističe. Vesnu je njezina majka naučila kuhati.
– I to vrlo rano. Već u osnovnoj školi znala sam se snaći za štednjakom. To se očekivalo od djevojčica. Takva su bila vremena. No i danas je često tako. Pogotovo u Slavoniji gdje sam odrasla – rekla je glumica te se prisjetila jedne anegdote iz djetinjstva.

Požar u kuhinji…
Vesna Tominac Matačić– Tako se jednom dogodilo da sam za dlaku izbjegla požar. Imala sam možda 12 -13 godina i došla mi je u posjet moja prijateljica iz razreda.  U jednom trenutku dok smo se družile, ogladnjele smo i ja sam htjela ispeći jaja. Stavila sam na štednjak tavu i mast i u žaru igre i druženja mi smo zaboravile na to. Kad je prijateljica krenula doma, ja sam pošla da je ispratim, ali se nismo mogle rastati. Praćenje je trajalo i trajalo, tako sam je otpratila skoro do njezine kuće. Kad sam se napokon  okrenula prema svojoj kući vidjela sam kako kroz prozor već suklja gusti crni dim. Utrčala sam u kuću i ne pitajte kako, uspjela isključiti užareni štednjak i skloniti već ugljeniziranu tavu. Srećom, nitko nije stradao – ispričala je Vesna za portal Scena.hr. Glumica igra u seriji Kud puklo da puklo te u svojoj monodrami ‘Ja koja imam nevinije ruke‘ u Teatru Itd.
– Zaredala su i neka nova gostovanja. Nedavno smo se vratili s festivala Sarajevska zima, bili smo u Mostaru, a već se spremamo na Šoltu gdje ćemo igrati na obljetnicu rođenja Vesne Parun, pa Rovinj itd. – kazala je Vesna.

Foto: Boris Krstinić, Vesna Tominac Matačić priv. foto

comment closed