fbpx

Gospoda Glembajevi oduševili izvedbom!

Vladimira Spindler, Zeljko SenecicSinoć je u jednom zagrebačkom klubu održana izvedba najpoznatije drame Miroslava Krleže ‘Gospoda Glembajevi‘. Ovu zanimljivu adaptaciju u autohtonom okruženju režirao je Željko Senečić. Poznati redatelj, scenograf, pisac i slikar Željko Senečić tako se ponovno vratio u teatar novim uprizorenjem najpoznatije Krležine drame koju je povodom 120. godišnjice Krležinog rođenja postavio u produkciji umjetničke organizacije ‘MENORAH’.
– Sama ideja za ovu predstavu proizašla je iz mojih razgovora s Miroslavom Krležom prije više od trideset godina, kada mi je jednom prilikom rekao da Zarko Savic, Vesna Tominac, Matacic, Andrej Dojkicsama srž i osnova Glembajevih leži u svega tri lika i njihovim međusobnim odnosima – rekao je redatelj Željko Senečić i pojasnio svoju odluku da napravi predstavu sa samo tri glavna lika iz drame.
U glavnim ulogama oca i sina Glembaja odlično su se snašli Žarko Savić kao Ignjat i mladi Andrej Dojkić kao Leone. U predstavi također glumi i Vesna Tominac-Matačić u ulozi Barunice Castelli. Ovakvom ‘cabaret’ scenom gdje se publika nalazi niti pola metra od glumaca, daje se jedno potpuno novo, interaktivno iskustvo gledateljima koji više nisu tek puki promatrači, nego i indirektni sudionici predstave.

Foto: Press Scena.hr