Nuić: Pišem scenarij s likovima iz filma ‘Seks, piće i krvoproliće’
Piše: redakcija On 21 ožu., 2016 At 02:33 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Ekskluzivno…

Nuić je najavio nastavak filma o navijačima najvećih hrvatskih rivala Dinama i Hajduka

Antonio Nuić

Antonio Nuić– Pišem scenarij s likovima iz mog debitantskog filma ‘Seks, piće i krvoproliće’ i njihov život poslije 12 godina – najavio je redatelj Antonio Nuić za portal Scena.hr. ‘Seks, piće i krvoproliće’ je prvi dugometražni film Antonija Nuića u suradnji s Borisom T. Matićem i Zvonimirom Jurićem. Film paralelno prati tri različite priče navijača Dinama i Hajduka koje se odvijaju uoči derbija, a sad će film dobiti i nastavak. Jučer je Nuić sudjelovao na zadnjem danu KinoKino festivala u popratnom programu ‘Klasici s redateljima’ s filmom ‘Bugsy Malone’ Alana Parkera. Nakon projekcije redatelj je o filmu razgovarao s najmlađima.
– Mene je majka često vodila u kino kad sam bio dijete – prisjetio se Nuić te dodao da je i film Bugsy Malone svakako jedan od filmova koji su utjecali na njega.

‘Život je truba’
Zadnji film Antonija Nuića je ‘Život je truba‘. Film prati život trubača Borisa (Bojan Navojec), njegove djevojke Jane (Iva Babić), njihove obitelji i njihove međusobne razmirice.
Antonio Nuić– Ovaj film mi puno znači jer prikazuje neki stalež, neke ljude i neke živote kojima i sam pripadam. Znači mi puno jer sam imao priliku i privilegiju surađivati s izvrsnim glumcima. Također, zato što će nas ova priča podsjetiti na ono što znamo, a to je da je dobro činiti dobro, a da biti plemenit ne znači biti naivan i glup. Iako nas ovo vrijeme baca na kušnju, da li biti pametan, što god to značilo ili biti plemenit, pa snositi posljedice da ostatak tvoje okoline možda misli da si nesposoban Bojan Navojecili da si nesnalažljiv. Film govori o obiteljima, odnosima unutar obitelji, a u film je uloženo puno truda i energije. To su sve razlozi zašto mi ovaj film puno znači – rekao je o filmu Bojan Navojec nedavno za portal Scena.hr.
Svjetska premijera filma bila je u listopadu, a trenutno putuje po europskim festivalima. U ožujku je bio na tri festivala, u Srbiji, Bugarskoj i Francuskoj.
– Bio sam u Sofiji i lijepo je kad vidite puno kino – ističe Nuić te dodaje da je jako zadovoljan trenutnim stanjem kinematografije u Hrvatskoj. (ad)

Foto: Filip Trezner, Katarina Crnčić, Prisk

comment closed