Carla Belovari: Ginu sam zavoljela na prvi pogled
Piše: Gordana Malašić Lazić On 6 ruj., 2015 At 05:36 PM | Categorized As Glazba, Kućni ljubimci, Kultura, Poznatih | With 0 Comments

Kućni ljubimci poznatih…

Glazbenica otkriva za portal Scena.hr

Carla BelovariCarla Belovari prije tri godine udomila je Ginu. Carla se u Ginu zaljubila na prvi pogled.
– Gina je američki stafordski terijer, ima pet godina. Udomila sam je preko Udruge za zaštitu i dobrobit životinja Indigo. Ginu sam išla posjetiti u zagrebački kvart Gajnice. Čim sam je pogledala napala me pusicama. Dva dana nakon tog susreta i nakon svih potrebnih dogovora, Gina je došla kod mene i postale smo nerazdvojne. Važno je reći da kad udomljavate takvu pasminu potrebno je iskustvo, pa čak i čisti policijski dosje  – ispričala je Carla za portal Scena.hr. Pjevačica je izuzetno osjetljiva na napuštene kućne ljubimce te je još kao djevojčica volontirala u skloništu za napuštene pse u rodnom gradu Ingolstadtu u Njemačkoj.

“Potrebno je zaštiti nemoćne i ostavljene”
Carla Belovari– San mi je imati svoj vlastiti azil. Da ne postoji zdrav razum, već bih sada u svojih 40 kvadrata imala 180 pasa. Mislim da je potrebno zaštiti nemoćne i ostavljene, počevši naravno od ljudi, pa do životinja. Bilo koji vid humanitarnog ili dobrovoljnog rada je pohvalan i potreban, a posebno u današnjem apokaliptičnom stanju svijeta. A i kako je rekla Anne Frank: “Dajući drugima, nitko nikada nije postao siromašan“ – naglasila je Carla. Kaže da je Gina izuzetno zabavna i zaigrana. Ima omiljenu igračku, ali najviše uživa u igri s najboljom prijateljicom.
– Ima jednu plišanu kokoš  koja je nekada ispuštala zvukove, ali sad su eliminirani.  No najradije se igra sa svojom najboljom prijateljicom Issom, koja je pasica moje najbolje prijateljice Lucije. Nerazdvojne su i jako se vole, dijele si pusice kad god stignu i ne smeta im što je Issa puno manja od Gine – otkrila je Carla. Gina najviše voli jesti meso i čokoladu.
– No vidjela sam je nedavno kako ‘gloda’ krušku iz vrta moje bake – prisjetila se. Dodaje da Gina voli sve pse i djecu.

Gina je tolerantna, vesela i mazna
Carla Belovari– Iako se u šetnji neki vlasnici manjih pasa često pribojavaju i dižu svoje ljubimce, Gina uvijek ostaje mirna i jako je tolerantna. No vesela je i često se zna zatrčati prema ljudima i psima, pa to možda ponekad izgleda malo čudno kad se takav pas zaleti prema tebi. Međutim, ljudi koji znaju čitati pseći govor tijela, znat će odmah da je dobronamjerna. S mačkama nismo još bile u dodiru jer odmah pobjegnu, ali ne vjerujem da bi i tu bilo problema.  A djecu i ljude obasipa ljubavlju, pusicama, pažnjom, samo se želi maziti i igrati  – ističe glazbenica.  Carla je kazala da je Gina u njezinom životu zauzela posebno mjesto.
– Gina nikad nije ni riječ progovorila, a sve se kužimo – rekla je Carla te naglasila:
– Ljudi, pregledavajte stranice azila. Ima tu i čistokrvnih pasa i štenaca koji su itekako privrženi i željni ljubavi. Osim toga, uvijek je dobro učiniti dobro djelo i spasiti jednu dušu.

Foto: Marko Vučenik, Carla Belovari priv. album
Fotogalerija:

comment closed