fbpx

Danas: Julian Rachlin i Zagrebačka filharmonija na Tomislavcu

Zagreb Classic…

Milan Bandic, Julian Rachlin– Nakon uspješnih koncerata koji su već održani – od Jalte, Jalte i Gubec-bega, baleta Gospoda Glembajevi i Opere pod zvijezdama, te nakon niza svjetskih glazbenih zvijezda koje su u protekle tri godine prošle Tomislavcem, na Zagreb Classic stiže Julian Rachlin kojem zahvaljujem što se odazvao našem pozivu – rekao je gradonačelnik ističući kako se nada da će se suradnja s Rachlinom nastaviti i idućih godina.
Milan Bandić, Julian RachlinZagrebačka filharmonija i ‘violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona’ – Julian Rachlin, pod ravnanjem maestra Piera Carla Orizia danas, 8. srpnja s početkom u 21.00 sat održat će koncert na jednoj od najljepših otvorenih pozornica Zagreba – Trgu kralja Tomislava. Atraktivni program koncerta na kojem će nastupiti jedna od najvećih zvijezda klasične glazbe predstavljen je na konferenciji za medije koja se održala u Palači Dverce.
Konferenciji za medije, uz Juliana Rachlina i ravnatelja Zagrebačke filharmonije Mirka Bocha, nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako je ponosan na još jedan veliki koncert koji će se održati u sklopu festivala Zagreb Classic.
Prema riječima ravnatelja Filharmonije, Mirka Bocha, upravo je zahvaljujući podršci gradonačelnika prije tri godine i pokrenut festival Zagreb Classic.
Milan Bandic, Julian Rachlin– Festival nastao po uzoru na Beč, naš Zagreb ima na Tomislavcu – kazao je Boch te najavio kako će program festivala iduće godine biti još bogatiji.
Koncert Juliana Rachlina pretposljednji je koncert ovogodišnjeg izdanja Zagreb Classica, a na pozornici iza Umjetničkog paviljona publici su se do sada predstavili prvorazredni glazbeni programi u kojima su sudjelovale vodeće zagrebačke kulturne ustanove – od Zagrebačke filharmonije i Kazališta Komedija do Hrvatskog narodnog kazališta.
Ovogodišnji Zagreb Classic traje do 10. srpnja, a program na Tomislavcu zatvorit će koncert velikoga svjetskog tenora José Cure.

Foto: Press