fbpx

Carla Belovari: Isus Krist je moja najveća ljubav!

Ekskluzivno…

U razgovoru za portal Scena.hr Carla govori o novoj pjesmi, glazbi, ljubavi, strasti…

Carla BelovariCarla Belovari kaže kako joj je kuhanje velika strast pa možda jednoga dana otvori restoran. Ali najveća joj je ljubav u životu Isus Krist. Lijepa pjevačica snimila je novu pjesmu ‘Nama najbolji’, a priprema i album. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Carla govori o novoj pjesmi, glazbi, karijeri, ljubavi, strasti…

Scena: Izašla je vaša nova pjesma ‘Nama najbolji’ s Nenom Belanom, kako je došlo do suradnje?
Pjesma me na ‘prvu vukla’ na onaj stari retro zvuk, koji su u Hrvatskoj radili između ostalog Đavoli pa smo Baby Dooks ( producent pjesme) i ja pomislili da će biti zgodno ako ju Neno malo začini, što je na kraju ispalo savršeno. Mislim da je Neno jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima.

Scena: Zašto baš suradnja s njim?
Pjesma je stvarno u tom nekom toplo-nostalgično-melankoličnom điru i odmah nas je podsjetila na stare hitove iz tog zlatnog doba glazbe kad su djelovali i Đavoli. Neno i dan danas ima taj štih u svojim pjesmama, pa eto suradnja baš zato s njim.

Scena: O čemu razmišljate dok izvodite novu pjesmu?
Uvijek kad izvodim pjesmu, razmišljam o tome kako je nastala i zašto. Totalno se ‘ufuram’ u film u kojem sam bila kad sam pisala tu pjesmu. U ovom slučaju je to bila neka ljubavna problematika – naravno. Sve se vrti oko ljubavi.

Scena: O kome pjevate u pjesmi?
Pjevam o ljubavi koja je bila i jest – najveća, najnježnija, najbolja, no okolnosti i nisu sjajne pa se ta ljubav nekako nije ostvarila do kraja. Tko zna što će sudbina donijeti. Pjesma uglavnom hvata taj osjećaj kad voliš, a ne možeš biti s tom osobom….

Scena: Jeste li se u ljubavi ponekad razočarali?
U ljubavi sam se razočarala da, ali nikad u ljubav samu, već u odnos i ljude … Ljubav nikad ne može biti loša, ali nekad jednostavno ne štimaju okolnosti, situacije, životne prilike pa jednostavno moraš ustati od stola, iako je to najteži pothvat ikad.

Scena: Kako ste preboljeli ljubavni brodolom?
Naravno je bilo svakojakih bolnih situacija povezanim s romantičnim odnosima, i uvijek sam sve pretvorila u pjesmu. Tako mi je najlakše preboljeti što se događa.

Scena: Uskoro izlazi novi album, otkrijte nam detalje?
Album izlazi konačno na jesen, i jako se veselim jer zaista jako dugo i radimo na njemu. Uz različite producente, a ponajviše uz Baby Dooksa, producenta koji mi je prekrojio savršenu haljinu zvuka na glas, puno sam naučila i sve i svašta isprobala. Album će se zvati ‘Soul Na Ranu’ jer je soul moj omiljeni glazbeni žanr. U svim mojim pjesmama čuje taj prizvuk, i k tome je ta muzika uvijek išla kao lijek na sve moje rane.

Scena: Jeste li zadovoljni karijerom?
Ne pričam o tim stvarima niti razmišljam o njima. Cilj u životu mi je biti dobar čovjek i sretna i mirna. Sve ostalo je sporedno. Muzika je moj način da nađem spokoj i ispunjenje, i dokle god dišem, bavit ću se glazbom. Da li privatno ili ovako službeno, uvijek sviram i pjevam. To je kao da dišem ili spavam ili jedem. To mi je potrebno. Ljubav je najbitnija stvar u životu. Za nju živim!

Scena: Možete li živjeti od glazbe?
Možda, a možda i ne, ali nikad se nisam fokusirala samo na taj dio glazbe koji vide slušatelji, već na sve moguće segmente, a i druge stvari. Vrlo je frustrirajuće imati pritisak da na silu moraš napisati hit ili moraš prodati nešto ili moraš… ne volim taj trenutak ‘ moraš nešto’ pa se uvijek snađem nekako. Trenutno radim u Školi stranih jezika Pavuna u Zagrebu jer mi je i predavanje mog materinjeg jezika (njemačkog) veliki gušt i radim to sa zadovoljstvom i osmijehom na licu. I naravno još sto stvari sa strane…. produkcija, glazbeni odgoj, reklame…

Scena: Tko vam je posebno drag prijatelj s estrade i zašto?
Volim svoju prijateljicu Remi iz Elementala, Ivana Kindl mi je frendica, Bojan Jambrošić mi je kao brat, a dobra sam si s puno njih. Respektiram svakog. Kad radiš, postanete i prijatelji, tako da mi je i Dooks (iz Bolesne Braće) postao jedna od najdražih osoba.

Scena: Biste li snimili provokativni selfie?
Ne, to mi je nezamislivo. Tko voli, nek’ izvoli, ali ja sebe u tome ne vidim.

Scena: Imate li neku skrivenu strast?
Ne znam koliko je skrivena, ali imam veliku strast prema kuhanju i hrani. Možda jednoga dana i otvorim restoran. Bilo bi zanimljivo. Ali najveća strast odnosno ljubav u životu, koja uopće nije skrivena, mi je Isus Krist. Tu ne treba puno objašnjenja, ja mislim.

Scena: A želju?
Nemam neke pretjerane želje. Iskreno, na kraju dana je samo bitno da si u srcu miran i sretan. Tu ti ne može pomoći niti materijalno, niti karijera niti išta drugo osim samog Boga i tebe samog.

Scena: Ljubav je za vas…?
Ljubav je pokretač svijeta, i Bog je ljubav.

Scena: Najveća podrška u životu je…?
Obitelj. Mama. Prijatelji. Ljubav.

Scena: Najveći strah?
Ma, neka samo sve dođe kako treba. Ne bojim se ničega.

Scena: Poruka čitateljima?
Ne odustaj. Ako padneš, ustani. Što je bilo jučer više nije bitno. Danas je novi dan i nova prilika da se vratiš punom parom. I ako ti je teško, potraži pomoć na pravim mjestima. Znaš već.

Foto: Press/arhiva