fbpx

Pozivima građana sakupljeno je 3,2 milijuna kuna

Hrvatska pomaže…

Pozivima građanaHrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, uz veliku pomoć gradova Zagreba, Splita i Rijeke, te Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog Crvenog križa, sinoć su organizirali velike humanitarne koncerte za pomoć stradalima u poplavama, u Zagrebu, Splitu i Rijeci pod nazivom ‘Hrvatska pomaže’. Do ponoći na broj 060 90 11 ostvareno je 525.910 poziva za vrijeme trajanja velikih koncerata u ova tri grada, koje je HRT izravno prenosila na Prvom programu HTV-a, Drugom programu HR-a, Radio Puli, Rijeci, Zadru, Kninu, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i na Radio Sljemenu kao i putem web streaminga, satelita i društvenih mreža, piše HRT. Pozivima građana sakupljeno 3.286.937 kuna.
Na Trgu bana Jelačića nastupili su  Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumens, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop, Bosutski bećari i mnogi drugi!
Na splitskoj Rivi za stradale u poplavama pjevali su Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Cambi Split i klapa Hrvatske ratne mornarice! Na riječkom Korzu nastupili su Let 3, Gustafi, Damir Urban i Atomsko sklonište…

Foto: HRT/Twitter