fbpx

Ekskluzivno: Zanimljivosti iz karijere Dalibora Petka!

Dalibor PetkoDalibor Petko je jedan od omiljenijih voditelja na našoj sceni jer je uvijek nasmijan, skroman, iskren i ljubazan. Takav je bio i u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr. U svojoj emisiji Glazbeni show Dalibora Petka na Narodnom radiju je ugostio brojne zvijezde i nikada mu nitko nije odbio gostovanje. Jedino mu u emisiju nije stigao Alen Vitasović, iako se glazbenik javio dva sata prije emisije da je na putu. Bez obzira na to emisija o 20 godina karijere Alena Vitasovića bila je odlična i bez glazbenika. Dalibor u emisiji uvijek iznenadi svoje goste pa su emisije emotivne, duhovite i spontane. Voditelj nam je otkrio tko je u njegovoj emisiji plakao, tko je vrištao, a tko je zaprosio Indiru Vladić iz Colonije. Ali otkrili smo da je i Dalibor sklon ludostima. A jedna od tih ludosti bila je kad se ošišao kao Jim Carrey u filmu ‘Glup i gluplji’.

Scena: Imate svoj glazbeni show na Narodnom radiju koji je izuzetno zanimljiv, kako je emisija nastala?
Osjetila se potreba za jednom takvom emisijom u eteru, koja događaje na glazbenoj sceni prezentira na duhovit, opušten i zabavan način. I prije nego što sam dobio svoj glazbeni show novinarski sam pratio zbivanja na domaćoj sceni. Mnogi su mi govorili da sam lud što se upuštam u avanturu dnevnog ritma emisije i da ću ubrzo ostati bez tema i gostiju. Mi se evo spremamo za petu sezonu i još se nismo umorili.

Scena: Koje su vam emisije najviše ostale u sjećanju?
Možda će zvučati malo pretenciozno, ali iz svake emisije imamo nešto što nam bude upečatljivo. Svaki dan ugostimo desetak sugovornika pa uvijek ispadne nešto zanimljivo. Izdvojio bih one emisije koje su bile najspektakularnije poput slavonskog derneka uz Coloniju, ispraćaj Nine Badrić na Eurosong, tradicionalne zabave za Noć vještica ili božićna jutra sa zvijezdama u studiju poput Tonyja, Severine, Rozge, Vanne, Šuputice…. I naravno emisije u kojima su gostovali legendarni glazbenici poput Arsena, Josipe Lisac, Radojke Šverko, Tereze Kesovije…

Scena: Jeste li nekoga zvali u emisiju, a da vam se nije odazvao?
Nitko do sad nije odbio gostovanje. Mi smo najslušaniji radio, koji promovira isključivo domaću glazbu pa svi dolaze bez pogovora.

Scena: Ispričajte nam neke zgode s gostima?
Kako u emisiji često iznenađujemo sugovornike i priređujemo im emotivna iznenađenja nerijetko se dogodi da se gost rasplače. U tom trenutku uvijek razmišljam kako ne upropastiti trenutak i kako nastaviti emisiju. Sjećam se kad se rasplakao Dino Merlin, zbog jednog pisma koje ga je jako dirnulo. Doris Dragović i Željka Bebeka rasplakale su izjave njihovih najbližih. Bilo je to jako dirljivo.

danijela, dalibor i kaliopiScena: Jeste li ikada ostali bez gosta jer je otkazao dolazak u zadnji trenutak, i kako ste se snašli?
Jedini gost koji se nije došao bio je Alen Vitasović. Spremali smo proslavu njegovih 20 godina karijere, a on se jednostavno nije pojavio, iako se dva sata prije početka emisije javio da je na putu i da će možda malo zakasniti. Odradili smo proslavu bez slavljenika i to je ispala jedna odlična emisija.

Scena: Najveće iznenađenje u emisiji bilo je…?
Emisija je uglavnom koncipirana na iznenađenjima pa ne znam koga bih izdvojio. Ali lijepo je kad se jave kolege da slušaju jedni druge. Recimo znam da je Rozga slušala ‘Opću opasnost’, Aki Rahimovski Josipu Lisac ili Jole grupu ‘Buđenje’. I onda si međusobno komplimentiraju. To mi je super.

Scena: Jeste li ikad ostali bez teksta u emisiji?
Rijetko mi se to događa, ali sjećam se kad mi je moja ekipa priredila iznenađenje i natjerala me da plešem ‘Single Ladies’ ispred Danijele Martinović. Isto tako, Pero Galić iz ‘Opće opasnosti ‘nenajavljeno je došao u studio iznenaditi kolegu Thompsona. Tad sam zastao na nekoliko sekundi priznajem.

Scena: Najdojmljiviji trenutak u emisiji?
Nečije suze i mene dirnu jer sam po prirodi emotivac. Sjećam se kad se Radojka Šverko rasplakala na riječi koje joj je uputila kolegica Ksenija Erker. To je bilo jako dirljivo.

Scena: Što je bilo posebno romantično?
Jedan naš slušatelj iz Rusije zaprosio je Indiru iz Colonije. No koliko god da je to bilo romantično, bilo je i smiješno jer su Iru, Boris i Kameni iz benda nagovarali da prihvati ponudu i da ‘opelješi ‘ Rusa.

Scena: Je li ikad u emisiji nastala panika, recimo zbog pauka …?
Pauka nismo imali, ali smo Ellu Dvornik zastrašili po uzoru na film Vrisak. Vrištala je nekoliko minuta.

Scena: Najveći šok u emisiji?
Mi smo ti koji uglavnom šokiramo. Recimo kad je Pamela Ramljak objavila da se udaje priredili smo joj bez njenog znanja djevojačku večer. Naravno, doveli smo joj policajca – stripera.

Scena: Je li ‘pala’ koja psovka…?
Ne baš. Uglavnom je pokoji gost znao reći ‘hebote’ ili ‘zahebancija’. Ja sam jednom izvalio riječ ‘bog te’.

Dalibor Petko_1Scena: Je li netko za vas napravio neko iznenađenje?
Kolega s Nove TV, Saša Knežević snimao je prilog uoči moje rubrike ‘Petkom s Petkom’ u In Magazin i doveo mi glumicu Natašu Janjić koju sam oduvijek htio upoznati, ali mi se nikad nije ukazala prilika. Bio je to stvarno šok jer nisam ništa očekivao. Iako, moram priznati da je mene teško iznenaditi. Dobar sam detektiv pa uvijek nanjušim kad mi se nešto sprema iza leđa. Hahaha.

Scena: Vodite i festivale i koncerte, pa što vam je zabavnije?
Volim voditi program uživo. Taj adrenalin prije početka teško se može s ičim usporediti. Još kad vidiš publiku ispred sebe i koja te podržava, nema boljeg osjećaja. U tom trenutku vidim kako se osjećaju pjevači. Osjećaj je neopisiv.

Scena: Kako je zapravo krenula vaša karijera? 
Radio mi se dogodio slučajno. Moja je karijera počela u Velikoj Gorici u mom rodnom gradu. Počeo sam pisati za lokalne novine i nakon par godina stigla je ponuda da počnem raditi na radiju. Za par dana dobio sam svoju emisiju. Ljudi su vjerovali u mene i zbog toga sam im jako zahvalan.

Scena: Biste li voljeli najavljivati borbe u ringu?
Nisam baš dobar tip za sportske događaje. Radim ono što volim. Draže mi je voditi neki lijepi događaj u dvorani Lisinski. To mi je uvijek bio pojam, a kad sam prvi put dobio garderobu na kojoj je pisalo moje ime osjećao sam se tri centimetra viši nego što jesam.

Dalibor Petko_2Scena: U čemu se još niste okušali, a voljeli biste?
Avanturistički sam tip i volim isprobavati razne stvari. No sve ovisi i o okolnostima u kojima se one odvijaju. Sigurno ne bih gradio neku ozbiljnu pjevačku karijeru, ali ako je dobra zezancija rado ću stati ispred mikrofona. Isto tako jako volim plesati. Sve je moguće.

Scena: Najveća ludost u životu?
Možda kad sam stavio piercing na obrvu ili kad sam se ošišao kao Jim Carrey u filmu ‘Glup i gluplji’. Svakakve su mi gluposti padale na pamet.

Scena: Vaša najveća ljubav?
Volim posao kojim se bavim i ljude koji me okružuju. Stvarno imam dobre prijatelje, divne roditelje, najboljeg psa na svijetu, dva nećaka mangupa… Ništa više ne mogu ni poželjeti.

Scena: Planovi?
Imam ih puno. Stalno mi se u glavi vrzmaju neke nove ideje. Sad ću se malo odmoriti na godišnjem odmoru, a onda razmisliti kako da nova sezona Glazbenog showa na Narodnom radiju bude još ubojitija. Postavili smo visoke standarde, koje sad treba slijediti i nadograđivati. Isto tako razrađujemo što ću na jesen raditi u In Magazinu. Ali prvo skok u more, a onda zasukati rukave.