fbpx

Stephan Lupino: Lupinizam u Klovićevim dvorima

Zagreb…

Skulptura Fire Angel je 100 godina ispred našeg vremena, kaže Stephan Lupino

Stephan Lupino

Stephan LupinoU Klovićevim dvorima, 26. travnja 2018. godine, će biti otvorena izložba našeg svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina. Kako su sve pripreme za veliki događaj u završnoj fazi, u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr, Stephan Lupino nam je otkrio što će posjetitelji izložbe moći vidjeti te svoja očekivanja od svog prvog postava u muzeju u Klovićevim dvorima.
– To je trebalo biti puno ranije, ali tako se desilo. Meni je jako drago jer je to jedan od daleko najvažnijih muzejskih prostora u Hrvatskoj. Kustosi pripremaju postav izložbe i katalog. Uz Lupinizam – skulpture, crteže i umjetnički namještaj na izložbi će posjetitelji moći vidjeti i tri video Wall-a te ponajbolje fotografije iz mog opusa – otkrio je za portal Scena.hr Stephan Lupino.

Stephan Lupino

Izložba u Klovićevim dvorima će biti otvorena do početka lipnja 2018. godine, a umjetnik trenutno dovršava, kako kaže svoje kapitalno djelo.
– Kako sam i rekao za izložbu sada kustosi pripremaju sve, a moja trenutna okupiranost je završetak skulpture Fire Angel koja se postavlja u Varaždinu krajem ožujka.
Fire Angel je moje kapitalno djelo po svemu. I veličini, i kvaliteti i umjetničkom izričaju. Skulptura je definitivno 100 godina ispred našeg vremena – ističe umjetnik.

Foto: Stephan Lupino priv. album