fbpx

Stanje u 9 sati: U Hrvatskoj 56 zaraženih virusom Covid-19

Hrvatska…

CovidNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 9.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.
Ministar Vili Beroš kazao je da je zabilježeno sedam novooboljelih te da je pod nadzorom 8464 građana.
– Jasno je da ulazimo u treću fazu borbe protiv koronavirusa Covid-19. Nacionalni stožer civilne zaštite prati situaciju u cijeloj Hrvatskoj i te mjere su polučile rezultate. Hvala i građanima koji se pridržavaju mjera. U medijski prostor dolaze ishitrene mjere, no s nacionalnog aspekta poduzimamo i preporučamo ono što je u skladu sa znanstvenim evaluacijama. Zbog naše vjerodostojnosti, molim sve da se ne istrčavaju i poduzimaju ishitrene korake – kazao je Beroš.
Ministar Beroš je otkrio da je među novozaraženima jedna osoba iz Rijeke, jedna iz Karlovca i pet iz Zagreba, među kojima je i liječnik iz Rebra.
– Liječnik s Rebra zarazio se u druženju s ljudima koji su se vratili sa skijanja – kazao je Beroš te pohvalio njegovu brzu reakciju i reakciju medicinskog osoblja s Rebra.
– Moramo držati balans između dobre epidemiloške situacije i širine mjera. Ne bi bilo dobro da se svi zatvorimo i da život stane. Epidemiloška situacija je još uvijek dobra, 9000 ljudi je u samoizolaciji, među njima je puno kontakata koji su oboljeli. Dobro je da imamo ovakav mali broj slučajeva, u Europi je rast oboljelih puno veći nego kod nas – rekao je Krunoslav Capak.

Izvor: HZJZ
Foto: Pixabay