fbpx

Druga sezona serije Viktorija na malim ekranima

Zagreb…

HRT prikazuje drugu sezonu britanske kostimirane serije ‘Victoria’

ViktorijaHrvatska radiotelevizija od nedjelje, 23. rujna na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20.05 sati započinje s emitiranjem druge sezone izvrsne britanske kostimirane dramske serije ‘Viktorija‘ koja prati život jedne od najvećih vladarica u povijesti.
Prva sezona pratila je život osamnaestogodišnje Viktorije koja postaje kraljicom te na temelju stvarnih događaja i kraljičinih vlastitih iscrpnih dnevničkih zapisa oslikava živopisan portret njezine preobrazbe od nagle osamnaestogodišnjakinje do ranih godina u ulozi supruge, majke i glave svjetskoga carstva.
Druga sezona u devet nastavaka prati Viktorijina nastojanja da uskladi ulogu kraljice sa svojim dužnostima supruge i majke. Viktorija se nakon rođenja svojega prvog djeteta vrati svojim kraljevskim dužnostima prije nego što je očekivala. Nasluti da joj muž i premijer prešućuju važne informacije. Albertova obitelj dođe u palaču na djetetovo krštenje.
U seriji se pojavljuje mnoštvo likova, koji sežu od visokih krugova kraljevskoga dvora do služinčadi, a govori o strastvenim ljubavnim vezama, borbama za moć i neuzvraćenoj ljubavi, a u središtu joj je kraljica – snažna, kompleksna i svojeglava žena koja nekako mora postati dugovječnom ikonom.
Glavni su glumci u seriji Jenna Coleman (Victoria) Rufus Sewell i Tom Hughes, scenaristica Daisy Goodwin, redatelji Sandra Goldbacher, Tom Vaughan i Oliver Blackburn, izvršni producenti Dan McCulloch, Damien Timmer i Daisy Goodwin, producent Paul Frift, a urednica je Ranka Horvat.

Foto: Press