Četvrta humanitarna utrka: Marijini obroci
By redakcija On 15 svi., 2018 At 01:02 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

Marijini obroci– I ove godine trčimo za Marijine obroke! Humanitaran niz utrka Marijini obroci krenut će 26. svibnja u Splitu s podjelom startnih brojeva u 17.00 sati na predivnoj splitskoj rivi. Djeca će trčati 150 i 300 metara, a svi koji to mogu otrčat će 2,5 kilometara – poručuju organizatori.
U subotu 26. svibnja 2018. godine u Splitu svečano će biti označen start ovogodišnje utrke Marijini obroci.
– Nakon starta, u nedjelju 27. svibnja u parku Maksimir, održat će se utrka ‘Trčimo za Dijete 31’ s početkom službenog programa u 9.00 sati. Djeca će u 10.00 sati imati priliku otrčati 800 metara, a svi spremniji u 11.00 sati okušat će se na 5 kilometara kroz prelijepu maksimirsku šumu. Sav novac prikupljen kotizacijama u punom iznosu koristit će se za osiguravanje toplih obroka gladnoj djeci u 14 školskih kuhinja koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima. A 9. lipnja humanitarna utrka održava se i u Slavonskom Brodu – kažu organizatori.
Organizatori su sretni što se riječ o Marijinim obrocima snažno širi i uspjeh raste. Ponosno ističu kako su kroz prethodne tri utrke prikupljene donacije koje su prehranile više od 1000 djece. U tome su pomogli brojni sportaši, glumci i druge osobe iz javnog života, a slično će biti i ove godine. Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 14 kuhinja u školama u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru. U njima svaki dan, zahvaljujući velikodušnim hrvatskim donatorima, topli obrok dobije oko 11 500 djece. Ako se pitate zašto je utrka zadržala tradicionalni naziv ‘Trčimo za Dijete 31’ vrijedi pogledati dokumentarni film ‘Dijete 31’ koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.

Foto: Press

comment closed