fbpx

Šalji dalje: Kako je korona dovela do neobične fuzije mladih ispred HNK

Izložba u Laubi ciklusa Šalji dalje

U trećem krugu ovogodišnjeg Laubinog ciklusa Šalji dalje predstavljene su fotografije mladog umjetnika Davida Bakarića Mihaljevića u sklopu izložbe „HNK”. David kroz njih progovara o zanimljivom fenomenu proizašlom iz vladinih mjera protiv suzbijanja koronavirusa, a koji se događa upravo na najpopularnijem okupljalištu mladih – prostoru oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Šalji dalje

Nakon prvog vala pandemije i najstrože karantene kroz ožujak i travanj 2020. državne mjere počele su popuštati dajući ljudima mogućnost slobodnog izlaska izvan kuće. David Bakarić Mihaljević kroz ljeto 2020. dokumentira noćni ambijent prostora oko Hrvatskog narodnog kazališta. Prostor oko HNK, koji je otprije bio mjesto noćnih druženja osoba „alternativnog” životnog stila, sada postaje fuzija svih mladih ljudi koji su podijeljeni trendovima i stilovima u kojima traže sebe. David uviđa problematiku u gubitku nekadašnje slobode bivanja jer na isti prostor sad dolaze pojedinci koji su u stavovima vrlo različiti od „originalnih” starosjedilaca.

Šalji dalje

David Bakarić Mihaljević student je 2. godine preddiplomskog studija Fotografije i snimanja na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. 2019. izlaže svoju prvu foto knjigu i srednjoškolski završni rad u Kulturnom centru Pešćenica, a trenutno su izloženi njegovi fotografski radovi u galeriji F8 u sklopu izložbe „U procesu”.

Ova zanimljiva izložba ciklusa Šalji dalje pod nazivom „HNK” bit će otvorena Laubi od 26. ožujka s početkom u 19 h, a trajat će do 7. travnja. Sve ostale informacije pronađite na lauba.hr

Foto: Press