Bojan Navojec: Biti plemenit ne znači biti glup
Piše: Gordana Malašić Lazić On 6 pro., 2015 At 05:48 PM | Categorized As Intervju, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Ekskluzivno…

Glumac za portal Scena.hr priča o svojoj ulozi u filmu ‘Život je truba’

Bojan NavojecBojan Navojec u filmu ‘Život je truba‘ glumi jazz trubača. Kaže da je uživao na snimanju filma jer je surađivao s fantastičnom ekipom te pozvao gledatelje da pogledaju film. Bojan smatra da će ljude podsjetiti na važne stvari u životu na koje zbog svakodnevnih briga ponekad zaboravimo. A ovaj film Bojanu je jako važan.

“Dobro je činiti dobro”
– Ovaj film mi puno znači jer prikazuje neki stalež, neke ljude i neke živote kojima i sam pripadam. Znači mi puno jer sam imao priliku i privilegiju surađivati s izvrsnim glumcima. Također, zato što će nas ova priča podsjetiti na ono što Bojan Navojecznamo, a to je da je dobro činiti dobro, a da biti plemenit ne znači biti naivan i glup. Iako nas ovo vrijeme baca na kušnju, da li biti pametan, što god to značilo ili biti plemenit, pa snositi posljedice da ostatak tvoje okoline možda misli da si nesposoban ili da si nesnalažljiv. Film govori o obiteljima, odnosima unutar obitelji, a u film je uloženo puno truda i energije. To su sve razlozi zašto mi ovaj film puno znači – objasnio je Bojan za portal Scena.hr na zagrebačkoj premijeri filma u kinu Europa 1. prosinca. Glumac dodaje još nekoliko razloga zašto je važno pogledati film ‘Život je truba‘.

Bojan Navojec

“Ovo je vrijeme kad shvaćamo da nam nešto fali, a fale nam prijatelji, obitelj i još puno toga…”
– Lika kojeg glumim doživljavaju malo neprilagođenim, u smislu da živi u nekom svom svijetu, i da jednostavno sa stvarima koje svakodnevica donosi on ne kontaktira baš previše. A s druge strane Bojan Navojecto je lik koji želi pomoći svima oko sebe svojoj bližoj i široj obitelji i on nailazi na dosta nerazumijevanja i to bi bio jedan od razloga zašto treba pogledati taj film. Mislim da će se mnoštvo publike prepoznati u tome. I da će mnogi spoznati kako neku netoleranciju tolerirati. Film nam pokazuje kako pristupiti nekim ljudima tvrđeg karaktera, a često su to u životu očinske i majčinske figure ili sestra ili braća, koja je to strategija i pokazat će nam kako doći na neku zajedničku valnu duljinu. Mislim da je sve ovo jako bitno, pogotovo jer su ova vremena u kojem imamo sve manje vremena za obitelj. I vrijeme kad shvaćamo da nam nešto fali, a fale nam prijatelji, obitelj i još puno toga – naglasio je glumac. Bojan je u filmu preispitao i svoj odnos prema bratu Goranu jer su braća i u filmu.

Roditeljstvo i novogodišnja želja
Život je truba, Goran i Bojan Navojec– Ovaj film nam je bio prilika da se podsjetimo što to braća jesu. Tako da smo i mi zasigurno dio ove priče – rekao je glumac. Osim u glumi, Bojan uživa i u ulozi roditelja. Kaže kako ne bi imao ništa protiv da i njegova kći jednog dana bude glumica.
– Ona zasad ima tendenciju prema glumi. Kad hodamo po gradu vidi da je grad oblijepljen plakatima na kojima je tata i onda me pita zašto me ljudi lijepe po zidovima te zašto nema njezinih fotografija tu. I da bi ona Bojan Navojecsvakako voljela u sljedećem filmu glumiti s tatom. Ja to doživljavam na način da mi je jako drago. Ako je to nešto što će nju usrećiti, zašto ne – ispričao je Bojan. Glumac nam je otkrio i novogodišnju želju.
– Želim sve ono što mi neprijatelji ni u snu ne bi poželjeli – kazao je Bojan kroz osmijeh.

Foto: Prisk

comment closed