fbpx

U Centru Kaptol – Jesenska izložba plakata

Artplakata i Brigada pozivaju vas na izložbu u Centru Kaptol!

Razgledajte fantastične plakate u Brigadinom showroomu do 15. studenog!

Bogatu zagrebačku društveno-kulturnu jesen dodatno će obogatiti izložba plakata branda Artplakata postavljena u showroomu dizajnersko-arhitektonskog studija Brigada na drugome katu Centra Kaptol u Zagrebu.

Izložba pod nazivom: Koji je tvoj KVartplakata? idealna je za sve ljubitelje pomaknute perspektive na stvarnost jer su plakati Artplakata, koje potpisuje kreativac Marko Babić, zapravo svojevrsni portali u neku drugu realnost.

Na plakatima ćete već na prvu prepoznati kutke Zagreba, Zadra, Splita, Dubrovnika ili Vinkovaca, odnosno dio njihove arhitekture ili krajolika koji su autoru potpuno zaokupili stvaralačku pažnju. No tek Markova izmaštana interpretacija (ne)stvarnosti pretvara te drage hrvatske vizure u slike za trajno pamćenje.

-Želio sam uhvatiti žive dijelove gradova te ih dodatno obogatiti i osvježiti te osvijestiti ljude o zaboravljenim dijelovima naših gradova koji se često uzimaju zdravo za gotovo. S tom idejom započelo je moje kreativno putovanje Artplakata, iz ljubavi prema umjetnosti, fotografiji te svemu lijepom što nas svakodnevno okružuje, a čega ponekad možda nismo niti svjesni – istaknuo je Marko Babić.

-Izložba Artplakata bit će pravo osvježenje za posjetitelje našeg showrooma koji smo i pokrenuli s ciljem promocije domaće kreative i umjetnosti. Uz vlastite dizajnersko-prostorne intervencije, u tom prostoru i ubuduće planiramo surađivati s domaćim kreativcima i umjetnicima za čije radove smatramo da trebaju doći do šire javnosti – kaže Damjan Geber, direktor Brigade.

Optimistične i (znanstveno) fantastične plakate branda Artplakata možete razgledati u Brigadinom showroomu u Centru Kaptol do 15. studenog 2022.

Ako vam neki od radove privuče pažnju i poželite ga imati u domu, i to se može ostvariti, jer Artplakata svoje radove prodaju na Web stranici.

Foto: Press – Imc agencija/ Martina Prenkaj