fbpx

Uoči derbija Dinamo – Hajduk modri postali pokrovitelj afričkih lavova

Zagreb…

DinamoDan uoči velikog derbija GNK Dinamo i HNK Hajduk na Maksimiru, modri klub i Zoološki vrt grada Zagreba organizirali su druženje s navijačima i građanima u maksimirskoj oazi. Povod događanja kod lavlja nastambe Kidepo u ZOO-u početak je velike suradnje dvaju simbola hrvatske metropole te Dinamovo pokroviteljstvo afričkih lavova.
U ime Zoološkog vrta događanje je otvorio ravnatelj ZOO-a Damir Skok.
– Povezao nas je kralj životinja. Lav je jedno od zaštitnih obilježja Dinama, a dinamovci su prošle godine sudjelovali u izboru imena za naše laviće. Naša suradnja tu nije stala. Upravo naprotiv. Dinamo je postao njihov pokrovitelj, a naša suradnja omogućit će da Dinamo i Zoološki vrt grada Zagreba, važni simboli hrvatske metropole, budu još vidljiviji ne samo na karti Hrvatske, nego i svijeta. Na stadionu Maksimir istaknut će se obilježja Zoološkog vrta, a dinamovci i njihova maskota Plavko bit će česti gosti u našem dijelu maksimirske šume. Zajedno među djecom, ali i njihovim roditeljima želimo promicati čitav niz vrijednosti koje dijelimo: ljubav prema životinjama, poštenu igru i zdrav navijački duh – rekao je ravnatelj ZOO-a Damir Skok.
Projekt dvaju simbola grada Zagreba i što ova suradnja znači za modri klub pojasnio je član Uprave GNK Dinamo Krešimir Antolić:
Dinamo– Suradnja sa Zoološkim vrtom nadovezuje se na naš projekt koji se već dulje vrijeme radi u suradnji sa zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, a kojem je cilj na naš stadion privući djecu i njihove obitelji. Želimo odgojiti novu generaciju Dinamovih navijača koji će biti najbolja potpora našim igračima na terenu.
Povodom pokroviteljstva lavova i cjelokupne suradnje, Vrt su posjetili trener Mario Cvitanović i prvotimci Nikola Moro, Dominik Livaković, Filip Benković i Ivan Fiolić, a strateg Modrih istaknuto je što je najbitnije u cijeloj priči: – Prepoznaje se odmah istinska ljubav prema Dinamu ovdje u Zoološkom vrtu, počevši od ravnatelja i to je zaista jako lijepo. Htio bih da imamo što više takvih suradnji i da imamo što više ljudi koji istinski žive za Dinamo. To bi mogao biti i recept za nadolazeći derbi.

Foto: Press – GNK Dinamo – Matija Habljak