fbpx

Dražen Čuček o nagradi, sumnjama, Jeleni Veljači i kćeri

Nagrada hrvatskog glumišta…

Dražen Čuček dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu za ulogu Adolfa Hitlera u predstavi ‘Opet on’

Dražen Čuček

Dražen Čuček– Kad struka izdvoji neke ljude i njihova ostvarenja, to je velika potvrda za glumca, ali je i neki dokaz da je dobro to što ste napravili – kazao je Dražen Čuček za portal Scena.hr. Jučer je u Hrvatskom narodnom kazalištu Dražen Čuček dobio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu za ulogu Adolfa Hitlera u predstavi ‘Opet on’ u produkciji Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija. Zanimalo nas je postoji li nakon brojnih kazališnih i televizijskih uloga još pokoja sumnja glumca.
– Kad smo počeli živjeti zajedno, Jelena je toliko hvalila moj talent da sam u jednom trenutku rekao: “A sad prekini, to više nema nikakvog smisla“…, a ona je odgovorila: “Ali ja to moram ponavljati jer ti toga nisi svjestan“. Tako da, što se tiče tog crva sumnje, moj nije postao manji, već je postao veći. Ali moram priznati da je Jelena dovoljno dugo ponavljala da si nekako priznajem taj talent. Iako bih to najradije napisao malim slovima – naglasio je Dražen. Glumac nam je otkrio i što mu je najveći dar u životu.
Dražen Čuček– Sad u ovim godinama, s dvadeset godina radnog staža, s priznanjima kad smo kod Nagrade hrvatskog glumišta, mislim da mi je stvarno najveći dar moja kći Lena Veljača Čuček. Taj odnos je isto toliko kreativan kao i gluma, isto toliko izazovan i obostran. Roditeljstvo traži puno improvizacije, čemu profesionalno nisam vješt, ali sad me Lena zapravo uči mojim nedostacima – ispričao je Dražen za portal Scena.hr.
Podsjetimo, satirična predstava ‘Opet on’, nastala je prema bestselleru njemačkog autora Timura Vermesa, a premijerno je izvedena u zagrebačkom Kazalištu Komedija u ožujku ove godine. Autorski tim predvođen je redateljem Markom Juragom i dramaturginjom Jelenom Veljačom, a glavna zvijezda večeri bio je Dražen Čuček koji je na krilima velikog glumačkog ansambla Komedije maestralno interpretirao ulogu najvećeg zločinca u svjetskoj povijesti. Može li danas na internetu baš svatko postati zvijezda i koliko je površno današnje društvo, goruća su pitanja suvremenog svijeta kojima se bavi ova komedija prepoznavanja.

Foto: Scena.hr