fbpx

Brigada – Od arhitekture do doživljaja – prvih 10 godina

U HDD galeriji Brigada — Od arhitekture do doživljaja

U četvrtak 7. listopada od 18 do 21 sat u HDD galeriji (Boškovićeva 18) premijerno pogledajte izložbu „Od arhitekture do doživljaja“, ambijentalnu instalaciju kojom zagrebačka agencija BRIGADA, koja se u svom radu upravo bavi oblikovanjem prostora i kreiranjem prostornih iskustava, obilježava svojih prvih 10 godina djelovanja.

Brigada

U prvoj večeri izložbe, kao i dosad, molimo vas da se u prostoru pridržavate epidemioloških pravila, nosite maske, pazite jedni na druge i naravno, uživate u izložbi i dobrom društvu. Autori koncepcije izložbe su Mia Petričević i Damjan Geber. Izložba ostaje otvorena do 21. listopada.

Iza Brigade od njenog osnivanja 2010. godine do danas stoji mnoštvo cjelovitih dizajnerskih projekata potrošačkih, radnih i poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata, izložbi, sajmova, različitih vrsta događanja i slično, a mnogi od njih nagrađivani su nekima od najuglednijih domaćih i internacionalnih strukovnih nagrada i priznanja, uključujući ona Hrvatskog dizajnerskog društva, Red Dot, IIDA Design Excellence Award, Effie, Golden Drum, Ideja X, German Design Award i brojne druge.

Brigada je interdisciplinarni tim koji u svojim projektima surađuje i s nizom drugih kreativnih timova, dizajnera, ilustratora, developera, psihologa itd., s kojima radi na osmišljavanju ne samo interijera, nego i iskustava, doživljaja i predodžbi koje takvi prostori generiraju – drugim riječima, u svojim projektima integriraju arhitekturu, dizajn i brending.

Upravo iz tog razloga, ni ovo nije konvencionalna izložba, nego ambijent koji demonstrira Brigadino razmišljanje o prostoru i interakciji ljudi i mjesta.

Brigada — Od arhitekture do doživljaja / prvih 10 godina
07.10. – 21.10.2021.
HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb

Autor koncepta i postava: Brigada – Mia Petričević, Damjan Geber
Autori tekstova: Marko Golub, Damjan Geber, Brigada
Voditeljica projekta: Marija Lukić
Grafički dizajner: Kristina Volf
Hvala partnerima i sponzorima: Pozor, Adde, Basileus, Aromabox, Kaligraf, i.m.klif
Organizacija: Hrvatsko dizajnersko društvo / HDD galerija
Voditelj galerije: Marko Golub
Sponzori tiska za HDD galeriju: Cerovski Print Boutique, Arskopija
Izložba i program HDD galerije financirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova

Foto: Press