Sastojci:
Šumsko voće
Bijeli biskvit:
10 bjelanjaka
25 dkg šečera
1 žlica sirčeta
Krema:
10 žutanjaka
5 žlice šećera
5 žlice oštrog brašna
1 žlica gustina
3 dcl mlijeka
3 vanilija šećera burbon ili 4 vanilija šećera
250 gr margarina
Bijela krema:
1/5 l vrhnja za šlag
Priprema:
Dobro izmiksajte bjelanjke pa postepeno dodajte šećer, žlicu po žlicu mješajući te dodajte 1 žlicu bijelog octa. U tepsiju stavite papir za pečenje te izlijte smjesu koju ravnomjerno razmažete. Pecite jedan sat na 160C. Ohlađenu koru prerežite na tri dijela. Žumanjke, šećer, brašno i vanilija šećer dobro izmiješajte sa malo mlijeka tek toliko da smjesa bude tekuća. Lagano dodati u vruće mlijeko te miješati na laganoj vatri dok smjesa ne bude gusta. Ohladiti i dodajte pjenasto umućeni margarin. Umutiti šlag. Posložite šumsko voće.
Slagati: kora od bjelanca, žuta krema, šumsko voće, šlag – kora od bjelanca, žuta krema, šlag – kora od bjelanca. Ukrasite šlagom, voćem po želji, bajamima narezanim na listiće, krokantom ili po želji.
Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović