fbpx

Sandra Švaljek: Sportski vaučeri od 200 kuna već od ove godine

Zagreb…

Ovo je transparentan i pravedan način financiranja sportskih klubova. To je zdrava politika koju zagovaram, kaže Sandra Švaljek

Sandra Švaljek– Već dulje vrijeme u Hrvatskoj imamo rast negativnog trenda pretilosti kod djece, a istraživanja pokazuju da svega 30% dječaka i 17% djevojčica redovito vježba. Moramo brzo potaknuti promjenu negativnih trendova. Ulaganje u sportske vaučere je ulaganje u zdravlje djece i stvaranje zdravih sportskih navika za cijeli život, a vraća nam se u većoj kvaliteti života i smanjenju troškova liječenja zdravstvenih problema. Ujedno, ovo je transparentan i pravedan način financiranja sportskih klubova. To je zdrava politika koju zagovaram – rekla je Sandra Švaljek.
Sandra ŠvaljekNezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Sandra Švaljek, jučer je na Jarunu u sklopu sportskog susreta i malog sajma sportova ‘Sportski dan sa Sandrom’ najavila provođenje projekta sportski vaučeri u svom mandatu, koji bi djeci u Zagrebu omogućili pravo na sport, već od ove 2017. godine.
Vaučeri u iznosu od 200 kuna bit će dostupni za 70.000 djevojčica i dječaka starije vrtićke dobi i učenika od prvog do osmog razreda osnovne škole uz mogućnost slobodnog odabira bavljenja sportom koji žele.
Vaučeri će pokriti upis, odnosno bavljenje sportskim aktivnostima u klubovima koji djeluju u Zagrebu. Vaučeri će uspostaviti jednostavan i transparentan kriterij u financiranju sportskih klubova – odabir i zadovoljstvo djece sportskim programom. Klubovi će tako dobiti točno onoliko novaca koliko se djece tog mjeseca upiše u sportski program.
Pored Malog Jezera na Jarunu okupili su se brojni sportski klubovi koji su prezentirali više od 20 sportova. Okupljeni su građani dobili direktne informacije trenera i sportaša, kao i mogućnost isprobavanja različitih sportova poput stolnog tenisa, juda, yoge, biljara, šaha, taekwondoa, triatlona, windsurfa, baseballa, košarke, nogometa i mnogih drugih. Za korisne savjete dostupni su bili i nutricionisti, liječnici i fizioterapeuti za korisne savjete i sva pitanja zainteresiranih.

Foto: Press – Slave Janđel