fbpx

U Petom Kupeu očekujte bogat i raznovrstan program

Ovog tjedna u Petom Kupeu: kultni DJ-evi te majstorske svirke

Uz dobro poznate partyje BSH i Imogen Label Night, klub u Trnjanskoj 5 ovih dana priprema i svirke sjajnih domaćih instrumentalista te benda Ljetno kino. Bogat i raznovrstan program očekuje nas ovog tjedna u Petom Kupeu uz nastupe kultnih DJ-a, ali i svirke uživo vrsnih domaćih glazbenika.

Kolektiv BSH events obilježit će svoju 9. godišnjicu partyjem na kojem nastupaju Stacey Pullen, techno legenda iz Detroita te popularni beogradski DJ Marko Nastić. U novom izdanju partyja etikete Imogen Recordings Ilija Rudman i Antonio Zuza dovode posebnu poslasticu –amsterdamskog znalca Mendela. Ljubitelji live svirki došli su na svoje uz prvi Locco Motion Session 15. studenog s kremom domaćih jazz glazbenika, a već poznatu hrpu pozitivnih vibracija donijet će i bend Ljetno kino.

 

STACEY PULLEN, MARKO NASTIĆ, 17. 11.

Techno legenda Stacey Pullen poseban je gost partyja 9. godišnjice BSH events ovog četvrtka u Petom Kupeu. Inovator iz drugog vala detroitskog techna, Stacey Pullen odrastao je pod mentorstvom legendarne trojke Detroita: Derricka Maya, Juana Atkinsa i Kevina Saundersona.

I nakon tri desetljeća širi karakterističan atmosferični zvuk, a svoju produkciju spaja s reputacijom jednog od najtraženijih svjetskih DJ-a. Slavlje će upotpuniti Marko Nastić, jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-a te domaće uzdanice Full Ferry, Pablo Panda i Aldo Moro.

LJETNO KINO, 18. 11.

Nakon sjajnog rujanskog nastupa, Ljetno kino se vraća u Peti Kupe! Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk benda, a pjesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ludi ples.Max Juričić pokrenuo je bend s Vladom Matulićem i Filipom Petkovićem u ljeto 2009. na Braču i od tada nastupaju na urnebesnim zabavama na jadranskim otocima, u najboljim gradskim klubovima te na regionalnim festivalima.

MENDEL, 19. 11.

Subota, 19. studenog rezervirana je za magiju amsterdamskog Mendel kojeg mnogi zovu Dj’s Dj. Drugim riječima, obožava ga slušati publika kao i Dj-i. Jedan od rijetkih koji ima sposobnost svojom uistinu neopisivom energijom začarati plesni podij te samo njemu znanom glazbom učiniti ljude sretnim.Jako je voljen u Brazilu, gdje je nastupao u nekoliko navrata s Ilijom Rudmanom. Bilo da ga slušate prvi put ili ste ga slušali na Dekmantelu, gdje je jedan od “flag ship” selektora, Mendel ostaje vaš favorit od tog trena.Na gramofonima u Petom Kupeu pridružit će mu se Ilija Rudman i Antonio Zuza.

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Foto: Press – Peti Kupe