fbpx

88. dodjela filmske nagrade ‘Oscar’ na malim ekranima

HRT…

Dodjelu prestižne filmske nagrade na HRT-u će komentirati Boško Picula, Nenad Korkut i Mario Kozina

Oscar– Dodjela Oscara istodobno je filmski, medijski i modni događaj te zasigurno najpopularniji televizijski prijenos jedne filmske nagrade. Ove su godine favoriti za nagrade u kategoriji najboljega ostvarenja filmovi Povratnik, Pobješnjeli Max: Divlja cesta i Spotlight, a svečanost drugi put vodi komičar Chris Rock – rekao je Boško Picula.
Hrvatska radiotelevizija i ove će godine na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) prenositi dodjelu Oscara, prestižne američke filmske nagrade. Dodjela će se 88. put održati u Hollywoodu u Los Angelesu, u noći s nedjelje 28. veljače na ponedjeljak 29. veljače 2016. godine. Prijenos dodjele započinje kratkim predstavljanjem ovogodišnjih kandidata za nagradu te dolaskom zvijezda na crveni tepih. Nakon toga slijedi direktni prijenos iz dvorane Dolby Theatar u kojoj će se održati ceremonijq dodjele nagrada ‘Oscar’.
Voditelji emisije, koji će cijelu noć iz studija HRT-a prenositi i komentirati sva događanja povezana s dodjelom, su Boško Picula, filmski kritičar i sveučilišni profesor, Nenad Korkut, modni kritičar, i Mario Kozina, također filmski kritičar. Urednica emisije je Branka Papić.
OscarJedna od najvećih zvijezda večeri sigurno će biti Leonardo DiCaprio, koji bi nakon pet nominacija lako mogao dobiti svojega prvog Oscara za glavnu mušku ulogu u filmu Povratnik – vidjet ćemo hoće li u tome napokon i uspjeti. Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) dodjela Oscara moći će se pratiti i s pomoću nove internetske multimedijske usluge HRTi na www.hrti.hr, a Hrvatska radiotelevizija će naknadno u svojemu programu prikazati i jednosatnu snimku dodjele Oscara.

Foto: Press – Oscar