fbpx

Branimir Bilić: Hrvatska za 5

Nova sezona…

U novinarskome poslu promičemo etičnost, profesionalnost, slobodu i odgovornost u službi istine te dobra čovjeka i zajednice – kaže Branimir Bilić

Branimir Bilić– Kao autora emisije Hrvatska za 5 u radu me ponajprije motivira dobro pojedinca i zajednice. Naše gošće i gosti i njihova vrijedna djela i njihove poruke su vijest, a ne mi koji radimo emisiju. Poruka naših emisija je da u konačnici ljubav i dobro uvijek pobjeđuju, da svaki čovjek ima svoje dostojanstvo koje treba poštovati. U novinarskome poslu promičemo etičnost, profesionalnost, slobodu i odgovornost u službi istine te dobra čovjeka i zajednice – poručuje autor emisije Branimir Bilić.
Na Hrvatskoj radioteleviziji započela je druga sezona informativno-dokumentarne emisije Branimira Bilića Hrvatska za 5 koja je na rasporedu petkom navečer na Prvome programu Hrvatske televizije u 22.50 sati. Emisija, koja je u protekloj sezoni zbog svoje kvalitete višestruko nagrađivana od strane struke i javnosti, i u novoj sezoni nastavlja predstavljati najbolje pojedince, skupine, tvrtke i kreativne ideje suvremene, demokratske i bolje Hrvatske iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, industrije, znanja, kreativnoga poduzetništva, humanitarnoga i volonterskog rada, ekologije, baštine i dobrote. Hrvatska za 5 i dalje će pokazivati kako se radom, znanjem, dobrim djelima, etičnošću, dijalogom, oprostom i pomirenjem može poštivati dostojanstvo svakoga čovjeka i poticati suvremeni razvoj zajednice.
Branimir BilićSvaka emisija u novoj sezoni pokazuje po tri terenske reportaže s tematskim okvirom, a neke od tema kojima će se emisija Hrvatska za 5 baviti su personalizirano liječenje i osobna terapija, demokracija ili demokratura, kvalitetno vodstvo i izgrađivanje karijera, prevencija i liječenje najtežih bolesti, najinovativniji, najkreativniji i najpoduzetniji Hrvati, nove tehnologije i izumi u službi čovjeka i čovječanstva, inovativni, kreativni i izvrsni hrvatski znanstvenici, kvalitetna kultura, obrazovanje i istinska duhovnost – uvjeti pozitivne promjene čovjeka i društva, velikani i prvakinje hrvatskoga glumišta, ljepota, snaga i mudrost Jadrana i Mediterana, krov za napuštene i siromašne studente, odgoj i obrazovanje za nova znanja, vještine, kritički duh i poštenje, duša i ljudskost pomoćnika u nastavi te kultura volontiranja i darivanja.
Urednik i voditelj emisije Branimir Bilić u novoj sezoni emisije Hrvatska za 5 ugostit će uglavnom nove, još neotkrivene ljude dobra i znanja koji će uz proaktivnu publiku i pozitivne prijedloge i komentare s društvenih mreža nastojati potaknuti gledatelje na dobro, radišnost, nekorumpiranost, poštenje, nova znanja i etičnost.
Ekipu emisije Hrvatska za 5, uz urednika i voditelja Branimira Bilića, čine pomoćnica urednika Martina Klaić, stalne reporterke Matea Ribarević i Katarina Škaro, asistentica redatelja Nataša Rataj, redatelj Željko Musić, producent Ivan Vukojević te brojni novinari iz HRT-ovih regionalnih centara.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT — HTV 1) petkom navečer u 22.50, emisija Hrvatska za 5 dostupna je i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT