Piknik osvojio glavnu nagradu na Rhode Islandu!
Piše: redakcija On 13 kol., 2015 At 12:36 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Filmski festival…

PiknikPiknik redatelja Jure Pavlovića osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni film na nedavno završenom 19. Međunarodnom filmskom festivalu u američkom Rhode Islandu. RIIFF (Rhode Island International Film Festival) je jedan od festivala na kojima osvajanje glavne nagrade u konkurenciji kratkometražnog filma ujedno znači i selekciju u prednominaciju za nagradu Oscar. Pavlovićev film Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog.
Scenarij potpisuju Džejna Avdić i Jure Pavlović, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, a uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić. Film je nastao u produkciji Sekvence, uz potporu Hrvatskog audviozualnog centra, zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te SEE Cinema Networka.
Piknik je svjetsku premijeru imao na 65. Berlinaleu – međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, a na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma osvojio je Grand Prix, uz nagradu za najbolje glumce.
Na Međunarodnom filmskom festivalu u Rhode Islandu koji se održavao od 4. do 9. kolovoza prikazalo se 265 dugometražnih, dokumentarnih i kratkometražnih filmova iz 54 zemlje, a odabrani su među 5.713 prijavljenih naslova.

Foto: Press

comment closed