fbpx

Cameron Carpenter u KD Lisinski!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

‘Pali anđeo koji je orguljama vratio njihov grijeh…’ Von Wolfram Goertz za Die Zeit

Cameron CarpenterAmerički virtuoz Cameron Carpenter nastupiti će u velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski 9. svibnja 2015. godine u 19,30 sati. Stereotipe koje ste imali o orguljašima možete zaboraviti čim ugledate Camerona Carpentera, superzvijezdu koja punk izgled vješto kombinira s velikim talentom. Nakon diplome na njujorškom Julliardu odlučio je pokazati da i za orguljama publici možete pružiti jedinstveni performans te da je, osim klasične glazbe, na tom instrumentu moguće Cameron Carpentersvirati i pop i jazz. Njegov repertoar obuhvaća neke klasike orguljske literature, poput kompletnih djela J. S. Bacha i Césara Francka, ali i njegove vlastite kompozicije te stotine transckripcija djela koje je sam pripremio. Carpenter je prvi orguljaš koji je bio nominiran za nagradu Grammy i to za njegov prvi solo album Revolutionary. Doživite drugačiji zvuk orgulja uz zanimljivog virtuoza na monumentalnim orguljama Lisinskog, koje je, s obzirom na to da ništa ne prepušta slučaju, sam i dizajnirao.
‘Njegovo sviranje, u kojem koristi registre kako bi stvorio široki spektar boja, je izvanredno. Teško je odoljeti njgovom zavođenju…“ Tim Ashly za Guardian.
‘Ekastravagantno talentiran…odgovor publike bio je bučan…sve što dotakne postane fantastično i veličanstveno…“ Zachary Woolf za New York Times.
Program:
– Johann Sebastian Bach/Cameron Carpenter: Preludij iz Suite za violončelo solo u G-duru, br. 1, BWV 1007
– Johann Sebastian Bach: Trio Sonata u G-duru, br. 6, BWV 530
– Johann Sebastian Bach:  Fantazija I fuga u g-molu,  BWV 542
– Marcel Dupré: Varijacije na temu Noël, op. 20
– Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata u D-duru, br. 6, KV 284 (205b)
– Isaac Albéniz: Evocación
– Improvizacija sonate
Ulaznice po cijeni od 100, 140 i 160 kuna se mogu kupiti na blagajni Lisinskog  i online www.lisinski.hr.

Foto: Press