Domovini u čast – svečani koncert u povodu Dana državnosti
Piše: redakcija On 21 lip., 2016 At 03:46 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Svečani koncert Zbora i Simfonijskoga orkestra HRT-a u povodu Dana državnosti – Domovini u čast

Domovini u čast– Počasni plotuni, vatromet, veličanstvena glazba i dobro društvo s kojim ćete podijeliti dekicu na travi učinit će prazničnu večer pod otvorenim ljetnim nebom na Tomislavovu trgu nezaboravnom. Ovime pozivam sve Zagrepčane, turiste i goste našega glavnog grada da nam se pridruže kod Umjetničkoga paviljona, a gledatelje i slušatelje da budu uz naše programe 25. lipnja od 19,45 sati – izjavila je rukovoditeljica radne jedinice Glazba na Hrvatskoj radioteleviziji i urednica prijenosa Ivana Kocelj.
Umjetnički paviljonU povodu Dana Državnosti Grad Zagreb i Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu 25. lipnja 2016. godine s početkom u 19,45 sati pripremaju veliko glazbeno slavlje pod nazivom Domovini u čast. Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u čarobnome ambijentu zagrebačkoga Umjetničkog paviljona i Trga kralja Tomislava koncert će održati Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem ruskoga dirigenta svjetskoga ugleda Stanislava Kočanovskog.
Okosnica su koncerta skladbe koje veličaju prirodne ljepote država i običaje naroda iz kojih potječu njihovi autori i djela, a u koje je utkan nacionalni zanos glazbenih genija od Zajca i Gotovca do Smetane, Borodina, Čajkovskoga, Chopina i Elgara.
Ansamblima Hrvatske radiotelevizije kao solisti će se pridružiti vrsni mladi glazbenici koji su ime svoje domovine proslavili nedavnim jedinstvenim uspjesima na prestižnim međunarodnim natjecanjima: pijanist Aljoša Jurinić, finalist Chopinova natjecanja i dobitnik pete nagrade na Natjecanju kraljice Elizabete u Bruxellesu te bariton Leon Košavić, dobitnik treće nagrade na devetome međunarodnom natjecanju Stanisław Moniuszko u Varšavi.
Svojim nastupom koncert će uveličati i mezosopranistica Martina Gojčeta Silić te virtuoz na tamburi bisernici, četrnaestogodišnji Marko Martinović koji će u kolovozu predstavljati Republiku Hrvatsku na Euroviziji mladih glazbenika u Kölnu.
Ulaz je na koncert slobodan, a oni koji neće biti u prigodi pratiti koncert uživo, moći će ga gledati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV1) i Trećem programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 3) u 19,45 sati. Više o programu koncerta možete pronaći na www.glazba.hrt.hr.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT, Wiki – By Diego Delso, CC BY-SA 3.0

comment closed