fbpx

Dr. Will Tuttle ponovno u Hrvatskoj: Iscijeliti svijet!

Predavanja…

Otvoreno za javnost – Dr. Will Tuttle, 11. listopada u Splitu i 12. listopada u Zagrebu

Will TuttlePriznati američki spisatelj, inspirativni govornik, edukator, pijanist, skladatelj i autor knjige Hrana za mir (World Peace Diet) Dr. Will Tuttle, u sklopu svoje europske turneje ponovno dolazi u Zagreb, a prije toga održat će predavanje i u Splitu.
Motiviran pridonošenju pozitivnom razvoju ljudske svijesti te širenju suosjećanja i poruke nenasilja, dr. Will Tuttle će održati besplatno, otvoreno za javnost predavanje „Iscijeliti svijet: pogled na prehranu”. U svojoj knjizi Hrana za mir, objavljenoj u Hrvatskoj u nakladi Dvostruke Duge, istražio je duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava. Na predavanju će se osvrnuti i na načine kako možemo pomoći sebi, drugima i razvitku boljeg, pravednijeg i humanijeg svijeta za sva živa bića koja ga nastanjuju.
Predavanje u Zagrebu održat će se u petak 12. listopada u 18 sati, u Jurišićevoj 25 u prostoru udruge Prijatelji životinja, koja je autora predstavila javnosti i prilikom njegova prva dolaska 2014. godine kada je održao predavanje pred brojnim zainteresiranim građanima. Zahvaljujući aktivistima za prava životinja iz Splita, u tom gradu dr. Tuttle održat će predavanje u četvrtak 11. listopada u 19 sati u prostoru WIP Co-Working Space-a, Velebitska 147.
Will TuttleDr. Tuttle doktorirao je na Kalifornijskom sveučilištu u Berkeleyju, a kao predavač na koledžu predavao o filozofiji, mitologiji, religiji, društvenim znanostima i kreativnosti. Sad već više od dvadeset godina održava brojna predavanja diljem svijeta o pravima životinja, ljudskim potencijalima, veganstvu i nenasilju. Jedan je od govornika u izvanrednom dokumentarnom filmu Cowspiracy koji se dotiče dugoročne štete po okoliš koja nastaje iskorištavanjem životinja u današnjoj industriji proizvodnje mesa, mlijeka, jaja i sl. Prehrambeni izbori direktno su povezani s uništavanjem okoliša, brojnim zdravstvenim problemima ljudi i nezamislivoj okrutnosti nad životinjama.
S trideset i pet godina osobnog veganskog „staža”, vitalnosti, zdravlja i pozitivne energije, dr. Tuttle je posvećen osvještavanju skrivenih aspekata našeg odnosa prema hrani i sustava proizvodnje hrane. Objašnjavajući vezu između naših kulturno uvjetovanih obroka i širokog spektra problema pojedinaca i društva (psiholoških, društvenih, duhovnih, vrijednosnih, ekoloških i zdravstvenih), on nudi stvarne, moćne načine za pozitivnu osobnu i društvenu promjenu, iscjeljenje, mir i pridonošenje pozitivnoj evoluciji ljudske svijesti i time samoga društva.
Will TuttleUoči ponovna dolaska u Hrvatsku, dr. Tuttle prenosi pozdrave svim prijateljima životinja i zahvalu svima koji se trude biti njihov glas te podići svijest o brojnim dobrobitima skrbi i suosjećanja prema svim životinjama, kako za Zemlju, životinje, tako i nas same, poručivši: „Naša djeca zaslužuju bolji svijet, a zajedno ga možemo pomoći stvoriti!”.
Zajedno s Willom Tuttleom, u Hrvatsku dolazi i njegova supruga, umjetnica Madeleine Tuttle, i Philip Nicozisis, javni govornik iz SAD-a i akreditirani edukator Hipokratova instituta u SAD-u, koji će održati kratki uvod u predavanje.
Predavanje u Zagrebu bit će na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski jezik zahvaljujući susretljivosti tvrtke Simultana d.o.o. koja ustupa potrebnu opremu bez naknade.

Foto: Press