fbpx

Snovi se mogu ostvariti u dizajnu interijera u Učilištu Profokus

Profokus…

Nove i svježe ideje u dizajnu interijera u Učilištu Profokus

ProfokusSnovi se mogu ostvariti u dizajnu interijera
Bez obzira da li pripadate romantičarima, ili ste pak osoba koja voli realnost i podupire praktičnost, složit će te se da je pri uređenju spavaće sobe važno ispuniti skrivene želje i ostvariti slatke snove. To je prostorija u kojoj tražimo mir i opuštenost. Ona je povezana s našom intimom, emocijama i željama da u njoj uźivamo i dobro se odmorimo. Sve to daje na znanje da spavaću sobu nije jednostavno urediti. Za dizajnere interijera spavaća soba veliki je izazov, a sve kako bi snovi postali java.
Kako ispuniti snove
U Učilištu Profokus moguće je ostvariti svoje snove upisom u verificirani program dizajna interijera, koji jedinstvenim metodama uz izvrsne mentore, arhitekte, uključujući i predavače iz Pariza koji potiču kreativnost budućih dizajnera interijera.
Iskustvo i znanje
Dvadesetpetogodišnje iskustvo u obrazovanju s uvijek novim i inovativnim pristupom u usvajanju znanja iznjedrilo je mnoštvo onih koji se danas uspješno bave dizajnom interijera, a obrazovani su u Učilištu Profokus.

soba
soba

Najljepši snovi su u spavaćoj sobi
Nije jednostavno dizajnirati sobu u kojoj ćemo osjetiti sigurnost i spokoj. Treba znati osmisliti sobu gdje se možemo slatko nasmijati, gdje možemo na velikom jastuku pustiti i pokoju suzu kada smo nesretno zaljubljeni. U tom prostoru obično tražimo izolaciju od buke i stresa. Želimo potpuni mir da bi se sreli sa svojim mislima i emocijama. To je prostorija u kojoj s voljenom osobom možemo podijeliti ljubav i veselje, tugu i ljutnju, suze i smijeh. Zato soba snova mora pružiti sigurnost i zaštitu kako bi uživali i snivali slatke snove.
Kako dizajnirati sobu snova
U serijalu pod nazivom Moja spavaća soba snova predstavljene su drugačije ideje spavaćih soba koje su polaznici Profokusa u samo godinu dana svojeg obrazovanja uspješno odradili kao jedan od mnogih školskih zadataka.
Baš ovim projektom pokazano je kako se snovi ostvaruju. Od usvojenog znanja, izrade tlocrta, sve do kreativnog rješenja koje je izrađeno u SketchUp programu i prikazano u 3D vizualizaciji, znanja renderiranja i zamišljena ideja postala je vidljiva. Dobila se jasna slika kako maštu i kreativnost prikazati budućim klijentima.

soba
Uspjeh je u dobrom dizajnu
sobaOdlično osmišljen školski zadatak imao je za cilj dati potpunu slobodu u odabiru stila uređenja. Potaknuti na maštovita rješenja i pokazati na koji način uživati u prostoru čak i kad imamo zatvorene oči.
Svoju sobu snova projektirao je i osmislio izvrsni Damir Cerčić koji nakon završenog programa dizajna interijera u Učilištu Profokus uspješno gradi svoju dizajnersku karijeru. U skladu s ambijentom, bez puno dodataka, Damirova soba snova odiše jednostavnošću. Centralni dio sobe u kojem sobaje smješten krevet, daje do znanja kako je za dobar san važna veličina i udobnost kreveta, a za intiman ugođaj dobro postavljena rasvjeta.
Odabirom toplih boja i prirodnih materijala na podu i zidu postignut je cilj udobnosti i skladnosti. Staklena stijena i pozicija kreveta omogućili su da se snovi u ovoj sobi mogu stopiti sa savršenim ambijentom eksterijera.
Uz toplinu kamina i staklenu stijenu kroz koju se pruža jedinstven pogled zasigurno će većina poželjeti naći se u ovakvoj sobi.
O snovima kao i ostalim intimnim detaljima koji su vezani za ovu sobu snova, u dizajnu treba pustiti mašti na volju, što je bio i osnovni cilj autora ovog projekta.

soba
Snovi su uvijek ostvarivi ako postoji kreativna energija koja se potiče u Profokusu.

Foto: Press – Profokus