Proslava Dana Grada Zagreba uz Zagrebačku filharmoniju!
Piše: redakcija On 27 svi., 2015 At 04:38 PM | Categorized As LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonija priprema posebnu glazbenu poslasticu

Proslava Dana grada ZagrebaProslava Dana Grada Zagreba svoje će ovogodišnje finale imati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije u prekrasnom ambijentu Parka dr. Franje Tuđmana u subotu, 30. svibnja 2015.godine s početkom u 20,30 sati.
Nakon grandioznih koncerata Zagrebačke filharmonije u povodu Dana grada Zagreba na zagrebačkim fontanama i na Tomislavcu, uoči Dana branitelja ovogodišnji će se koncert održati u Parku dr. Franje Tuđmana. Revitalizacija ovog parka, kao i oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima, postali su stalan dio kulturne ponude i tradicije kako za građane, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje naše metropole.
Zagrebačka filharmonija priprema posebnu glazbenu poslasticu – na koncertu u subotu, 30. svibnja, izvest će glasovitu Carminu Buranu Carla Orffa. Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija uz vokalne soliste: sopranisticu Antoniu Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića te zborove: Ivan Goran Kovačić, Zvjezdice, Dječji operni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu.
Nakon svečanog koncerta u povodu otvaranja nove zgrade Muzičke akademije u rujnu prošle godine, suradnja Zagrebačke filharmonije i zagrebačke Muzičke akademije se nastavlja i na koncertu za Dan Grada Zagreba. Iznimni studenti Akademije – dirigent Veton Marevci, te solisti Antonia Dunjko i Florijan Tavić dobili su priliku svojim nastupima uveličati izvedbu Carmine Burane.
Bit će to događaj od posebne važnosti, osobito u svijetlu ulaska grada Zagreba u drugi krug prestižnog natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetitelje. U slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Foto: Press

comment closed