fbpx

Besplatna radionica lutkarskog studija za djecu!

KC Peščenica…

Besplatna radionicaDraga djeco i roditelji, učenici i prijatelji kulturni centar Peščenica poziva na otvoreni sat (besplatna radionica) lutkarskog studija koji će se održati danas, četvrtak 2. listopada u 18,30 sati u Kulturnom centru Peščenica. Nakon ovog otvorenog i besplatnog sata ako im se svidi djeca se mogu upisati u Lutkarsku radionicu, koja će se redovito održavati četvrtkom od 17,30 do 18,30 sati za djecu 5 i 6 godina i od 18,30 do 20,00 sati za školarce.
Lutkarstvo kao umjetnost u svojem izričaju spaja razne umjetnosti (likovnu, glazbenu, Besplatna radionicaplesnu i dramsku umjetnost). Potiče razvoj motoričkih sposobnosti, vizualno, kreativno i likovno doživljavanje okoline, razvija socijalne i komunikacijske sposobnosti, te potiče timski rad. Stoga je lutkarski studio odličan izbor jer profilira i dopušta djeci da odaberu aktivnosti u kojima se bolje osjećaju ili pak nastavljaju razvijati sve svoje vještine u lutkarstvu kao samosvojnoj umjetnosti.
Pristup svakom djetetu je individualan. Kroz radionicu djeca si pružaju pomoć i podršku, komuniciraju, opuštaju se te stječu samopouzdanje i razvijaju osjećaj za grupni scenski rad.

SADRŽAJ LUTKARSKOG STUDIJA
1. Izrada lutaka i likovni izričaj
2. Animacija i scenski pokret
3. Tekst i vježbe glasa i govora

Voditeljica: Morana Dolenc diplomirala na Université de la Sorbonne Nouvelle, Pariz III (Licence 3, Etudes theatrales), Francuska i na l’Ecole Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette u  Charleville-Mézièresu, Francuska.

Foto: Press