fbpx

Akcija Slagalica: Lutka provalila u MSU!

Predstava…

‘Teatar  to  go’  predstavlja lutkarsku  predstavu ‘Slagalica’  čija  će  premijera  biti  3.  listopada

SlagalicaTema predstave ‘Slagalica‘ spaja provalu u Muzej suvremene umjetnosti, krađu eksponata, nesuđenu ljubav između dvije lutke, a sve sa svrhom da se prizna važnost publike u kazalištu te se na taj način afirmira gledatelja kao aktivnog sudionika kazališnog čina.
Novoosnovana umjetnička organizacija ‘Teatar to go’ predstavlja lutkarsku predstavu ‘Slagalica’ čija će premijera biti 3. listopada na sceni Gorgona u  Muzeju Slagalicasuvremene umjetnosti u Zagrebu.
‘Slagalica’ je multimedijalna lutkarska predstava za mlade i odrasle u kojoj mogu uživati i najmlađi. Ova lutkarska predstava s elementima akcije, drame i romanse daje odgovore na pitanja o životu, kazalištu i umjetnosti vodeći se idejom da je lutka duša lutkarstva, animator je duša lutke, a publika je duša kazališta.

Živa lutka…
U predstavi se, po prvi put u hrvatskom lutkarstvu, koristi lutka manekin (čovjekolika lutka) koja se animira bunraku tehnikom (tri animatora na jednoj lutki). Ta tehnika omogućava gledatelju nesvakidašnje iskustvo jer pred sobom gleda lutku kao živo biće u različitim akcijskim scenama s lako promjenjivim  perspektivama  uz laserski i glazbeni spektakl. Dodatna specifičnost je to što lutka manekin ne zahtijeva tekst, dapače animira se uz glazbu.
Autor projekta je Goran Smoljanović. Animatori, akademski obrazovani lutkari, su: Andrea Giordani, Nenad Pavlović, Petra Cicvarić, Vanja Gvozdić, Davor Kovač i Marina Bažulić. Glazbu je skladala Andrea Giordani.

Foto: Press