fbpx

HRT predstavio nova reportažna kola vrijedna 28 milijuna kuna

Zagreb…

Hrvatska radiotelevizija nabavila nova reportažna kola opremljena s deset kamera visoke razlučivosti vrijednosti 28 milijuna kuna

reportažna kola– Hrvatska radiotelevizija neprestano ulaže u moderniziranje svoje opreme da bi držala korak s vremenom i odgovorila na najsloženije zahtjeve televizijskoga posla kako bismo našim korisnicima omogućili kvalitetne prijenose i pravodobne informacije. Ovim je ulaganjem osiguran tehnološki kapacitet koji će nam, u suradnji sa zaposlenicima Radne jedinice Televizijska tehnika koji su se već dokazali pri izvođenju tehnološki najzahtjevnijih zadaća, omogućiti najkvalitetnije moguće ostvarenje budućih projekata – rekao je voditelj projekta nabave novih kola te rukovoditelj Radne jedinice Televizijska tehnika Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.
Hrvatska radiotelevizija predstavila je svoja nova, 28 milijuna kuna vrijedna reportažna kola namijenjena proizvodnji najsloženijih televizijskih projekata u visokoj razlučivosti – sportskih prijenosa, zabavno-glazbenih priredaba, informativno-političkih zbivanja itd. Nova kola oznake RK10 HD opremljena su s čak deset kamera, a nabavljena su u postupku javne nabave provedenome 2015. godine, nakon što je izrađena studija isplativosti koja je potvrdila opravdanost njihove nabave.
reportažna kolaPored devet kamera Sony HDC 2400, kola su opremljena i jednom kamerom za usporene snimke (eng. super slow-motion) Sony HDC 4300, uz ožičenje pripremljeno za 15 kamera, Evertzovom audiomatricom i videomatricom te sustavom za nadzor, videomiješalom Sony MVS7000X, tonskim miješalom Studer Vista V, videoposlužiteljima za usporene snimke EVS XT – 3 i Sony PDS 4500, sustavom za komunikaciju Riedel Artist i kontrolnim sustavom BFE KSC. Uz standardne objektive na raspolaganju su i četiri velika objektiva promjenjive žarišne duljine (tzv. zoom objektivi) od 60 x, 80 x (2 komada) i 100 x.
Nova reportažna kola koja su duga 12 metara, široka dva i pol metra, a visoka četiri metra, već su odradila i neke od najsloženijih televizijskih projekata poput nedavnih prijenosa skijaških utrka Svjetskoga kupa na Sljemenu.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT