fbpx

U Cannesu održana premijera filma Hladni rat snimanog u Splitu

Festival…

Hladni rat– Dojmovi su sjajni, publika je bila oduševljena i film je ispraćen ovacijama i pljeskom koji su trajali desetak minuta. To samo pokazuje koliki je potencijal ove priče – rekla je Ankica Jurić nakon premijere u Cannesu.
U sklopu službenog natjecateljskog programa 71. izdanja Filmskog festivala u Cannesu sinoć je održana premijera filma Hladni rat, redatelja Pawela Pawlikowskog, koji je svjetski uspjeh postigao dramom Ida. Film se dijelom snimao u Splitu u svibnju 2017. godine.
Hladni ratHladni rat (Zimna wojna) je koprodukcija Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, a producentice su Tanya Seghatchian (Apocalypso Pictures) i Ewa Puszczyńska (Piotr Dzięciol’s Op).
U filmu Hladni rat radi se o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi različitog podrijetla i temperamenta koje je sudbina fatalno spojila. Smješten u vrijeme hladnog rata tijekom 1950-ih u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, Hladni rat opisuje nemoguću ljubav u nemogućim vremenima. Dio filma snimao se u Splitu u svibnju 2017. godine, a na njemu je radilo dvadesetak hrvatskih filmskih profesionalaca, uključujući glumce Dražena Šivaka i Slavka Sobina. Servisni producent bila je zagrebačka Kinorama.
Ovogodišnje 71. izdanje Filmskog festivala u Cannesu održava se od 8. do 19. svibnja 2018. godine.

Foto: Press – izvor: screenshot Canal+