fbpx

Zoran Cvijanović: S Nikolom Kojom od Sivog doma do filma Stado

Generacija…

Legendarni glumac za portal Scena.hr prisjetio se uloge u televizijskoj seriji ‘Sivi dom’ koja ga je proslavila. U seriji je glumio i Nikola Kojo, a sad zajedno igraju u filmu Stado

Zoran Cvijanović

Zoran Cvijanović– Film ‘Stado‘ je priča o dva glumca koji se malo drugačije zovu od mene i Nikole i tijekom filma publika je dobila dojam da nas poznaje već trideset godina. A to se dogodi na taj neki tajnovit način da povežu sve one uloge koje smo Nikola i ja igrali zajedno od ‘Sivog doma’, pa do danas. I to je dirljiva kvaliteta tog filma – ispričao je legendarni glumac za portal Scena.hr na zagrebačkoj premijeri filma ‘Stado’. Zoran Cvijanović prisjetio se uloge u ‘Sivom domu’ koja ga je proslavila, a u Sivom domu glumio je i Kojo.
– Mi smo kao generacija imali veliku sreću da dobijemo uloge u ‘Sivom domu’ godinu dana nakon što smo završili Akademiju. Taj tekst je pisao Gordan Mihić, jedan od najznačajnijih scenarista u bivšoj Jugoslaviji, na seriji su radili velikani kinematografije. Tako da smo imali zaista veliku sreću da budemo dio te priče koja je na neki način obilježila početak karijere koja nas je dobacila sad do ‘Stada’ – otkrio je Cvijanović.

Zoran Cvijanović

Foto: Scena.hr