fbpx

Nikola Kojo otkriva ekskluzivne detalje filma Stado!

Za portal Scena.hr…

Ekskluzivni razgovor s legendarnim glumcem: “Stado je metafora za sve nas glumce, pa i za narod i način na koji u životu srljamo i ponekad se ne branimo od prepreka”

Nikola Kojo, Zoran CvijanovićFilm ‘Stado‘ oduševio je zagrebačku publiku u punoj dvorani kina Cineplexx. Producent filma je legendarni glumac Nikola Kojo, koji se  u filmu prvi put okušao i kao redatelj.
– Dobar je osjećaj opet doći u Zagreb. U Zagrebu se uvijek dobro provedem. Imam dobra iskustva i s filmovima u kojima sam igrao, a ovo je prvi film koji sam režirao i nadam se će biti uspješan – rekao je Nikola Kojo za portal Scena.hr. Dodao je kako ga za Zagreb vežu i lijepe uspomene iz djetinjstva i mladosti jer je često dolazio kod svoje tete koja je živjela na Britancu. Film je satirična komedija o glumcima Kolji (Nikola Kojo) i Cveji (Zoran Cvijanović) koji u rukama imaju fantastičan Nikola Kojoscenarij te žele snimiti seriju. No snimanje serije zapinje već na početku snimanja jer ne mogu pronaći financijska sredstva za pilot epizodu. U snimanje pilot epizode ulažu sve što imaju, rade kompromise, kompromise od kojih im je zlo, ali ne odustaju. Uporno vjeruju u svoj san, iako je sve protiv njih. Film ‘Stado’ je snimljen prema istinitoj koja se u ovom trenutku događa oko jednog sličnog projekta.
– Film ‘Stado’ je dio jedne velike regionalne serije koji sam davno dogovorio s kolegama iz Hrvatske, Bosne i kolegama iz Njemačke, možda će se tu još pojaviti neko svjetsko ime. Tada smo napravili jednu pilot epizodu, no to nije prošlo, pa smo odlučili napraviti film o tome kako nastaju pilot epizode. Zatim smo kroz taj svoj film i svoju profesiju provukli dosta situacija u kojima žive sve profesije i svi narodi na ovim prostorima – ispričao nam je Kojo te otkrio zašto se prihvatio režije filma.
Nikola Kojo– Negdje postoji neki perfekcionizam, koji čovjek gaji kad prolazi veliku kilometražu i stalno nailazi na neke nezavršene poslove. Napravite dobru ulogu u dobrom scenariju, a onda to netko loše montira ili netko loše režira, a čovjek stalno teži prema jednoj cjelini. To je logično od glumca da zaokruži tu jednu emociju koju pokušava stalno izbaciti. Meni se ovo dogodilo slučajno. Film je trebao režirati Goran Gajić, koji je imao puno posla u Americi. No tri dana prije snimanja njemu je iskrsnuo posao i nije bilo prirodnijeg ulaska u to od mene. Sudjelovao sam u idejama za pisanje scenarija, producent sam filma i na neki način sam proživio sve ovo. Svakako bih jednog dana režirao da se ovo nije dogodilo, to je bilo samo pitanje trenutka – zaključio je Kojo te nam otkrio:
– Da nisam glumac, vozi bih auto utrke.
A kako je jučer bilo na svečanoj zagrebačkoj premijeri uz fotogaleriju možete pogledati na linku.