Deveta sezona serije Vera na malim ekranima
By redakcija On 10 ožu., 2020 At 01:02 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Na HRT…

Kriminalistička serija Vera u trajanju od 4 epizode

VeraHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 13. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 21:20 sati započinje s emitiranjem nove, devete sezone izvrsne kriminalističke serije Vera u trajanju od 4 epizode.
U devetoj sezoni viša inspektorica Vera Stanhope suočava se s još četiri tragična i intrigantna ubojstva: mlade forenzične psihologinje, tinejdžera pronađenog daleko od doma, žene pronađene u rijeci Tyne i davno zaboravljenog slučaja.
VeraU prvoj epizodi Vera dolazi na poprište ubojstva Joanne Caswell. Joanneino je tijelo pronađeno odbačeno na smetlištu. Patolog Malcolm Donahue (Paul Kaye) zaključuje da je to uništilo sve jasne forenzične veze s okolnostima njezine smrti. Joanne je bila specijalizantica forenzične psihologije s blistavom budućnosti i besprijekornom reputacijom.
Vera je inspirirana bestselerima i likovima cijenjene spisateljice Ann Cleeves, dobitnice nagrade za životno djelo Dijamantni bodež Udruge pisaca krimića (Crime Writers Association), najveće britanske nagrade za pisce kriminalističkog žanra. “Vera” je jedna od najuspješnijih dramskih serija u brojnim zemljama kao što su Belgija, Danska, Francuska, Norveška i Nizozemska, a još uvijek jednako oduševljava i britanske gledatelje.
U glavnim ulogama: Brenda Blethyn (viša inspektorica Vera Stanhope), Kenny Doughty (narednik Aiden Healy), Jon Morrison (detektiv Kenny Lockhart), Ibinabo Jack (detektivka Jacqueline Williams)
Seriju Vera je odabrala Martina Rajšek.

Foto: Press

comment closed