fbpx

Krešimir Sučević Međeral novi lovac u Potjeri

Kviz…

Krešimir Sučević MeđeralU popularni HRT-ov kviz ‘Potjera‘ jučer je ušao novi lovac – Krešimir Sučević Međeral i pridružio se poznatome trojcu – Morani Zibar, Deanu Kotigi i privremeno odsutnomu Mirku Miočiću.
Krešimir Sučević Međeral doktor je lingvistike, mađarskoga jezika i književnosti, zaposlen u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu. Kvizovima se počeo baviti na kraju prve godine fakulteta, kad je i debitirao u HRT-ovu kvizu Diplomac .
– Krešimira se dobro sjećam još kao mladoga natjecatelja iz kviza Diplomac potkraj devedesetih. Za svoje je godine i tadašnje životno iskustvo imao nevjerojatno znanje. U tome je kvizu bio drugi, iza Mirka Miočića, i zanimljivo je kako su im se igračke i životne sudbine ponovno ispreplele – kaže urednik kviza Potjera Igor Grković.
Uslijedili su potom uspješni nastupi u HRT-ovim kvizovima 1 protiv 100, u kojemu je pobijedio galeriju, i u Sve u 7, u kojemu je sačuvao 250 tisuća kuna.
Kresimir Sucevic Mederal– Budući da je Krešimir, poput Mirka, Morane i Deana, pokazivao zavidno znanje u svim našim kvizovima u kojima se pojavio kao natjecatelj, njegov je angažman bio pitanje dana. Naš je Mirko, nažalost, na neko vrijeme izvan stroja, što je ubrzalo odluku o Krešimirovu angažmanu. U njegovo znanje i komunikacijske vještine dodatno smo se uvjerili na testiranjima i probnim snimanjima, a gledatelji će raskoš njegova talenta moći vidjeti na malim ekranima – kaže urednik Potjere.
Krešimir Sučević Međeral Potjeru smatra izazovnim formatom koji s jedne strane odaje priznanje vrhunskim kvizašima, a s druge strane može biti i dobar vjetar u leđa entuzijastima, koji mogu odmjeriti svoje znanje s lovcima i na taj način shvatiti da nije riječ ni o kakvoj nedodirljivosti, nego tek o praksi i iskustvu.
– To je kviz u kojemu je jaka glava velika prednost, pritom ne mislim na znanje, nego na ostajanje stabilnim u vremenskome tjesnacu i nakon pogreške. Vidio sam, nažalost ,dosta natjecatelja koji bi se nakon neke jednostavne pogreške posve dekoncentrirali. Potjeru sam pratio kao gledatelj i kao potencijalni natjecatelj. Tako da sam uočio određene zamke lovačkoga zadatka te ih se u svojemu lovu trudim izbjeći. Koliko ću u tome biti uspješan, moći ćemo prosuditi tek za nekoliko mjeseci – kaže Krešimir.
Osim televizijskih kvizova, svoje znanje brusi i na mnogobrojnim zagrebačkim pub kvizovima. Druga strast su mu putovanja, a dosad je posjetio 49 država, a nedavno se vratio s desetomjesečnoga puta od Hrvatske do Novoga Zelanda, gotovo bez korištenja zrakoplova.
– Važno je napomenuti da Krešimirovo sjedanje u lovačku stolicu ne bi bilo tako elegantno da Morana, Dean i Mirko tu ulogu nisu izgradili na najbolji mogući način. Uloga lovca ekskluzivna je i svatko od naših troje starosjedilaca tu je ulogu gradio s mnogo duha i mašte, ali i strpljenja i spremnosti na suradnju. U tome je smislu naš trenutačni trojac najbolji poklon gledateljima ususret okrugloj 350. emisiji Potjere, koja se emitira u ponedjeljak 25. travnja – ističe Igor Grković.

Foto: Press