Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto!
Piše: redakcija On 11 ruj., 2015 At 09:18 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Dubrovnik…

Diego Tosi, DubrovnikDubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeća dva koncerta Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, danas 11. rujna i u subotu 12. rujna 2015. godine u atriju Kneževa dvora.
U petak će orkestrom će ravnati kineski dirigent Renchang Fu, umjetnički direktor i glavni dirigent Xiamen filharmonije, koji od 2000. redovno dirigira koncertima Berlinskog simfonijskog orkestra čiji je šef dirigent do 2015. godine. Kao solist će nastupiti Diego Tosi, francuski violinist. Tosi nastupa kao solist u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama i svira djela iz svih razdoblj. Snimio je nekoliko CD-a kojima je osvojio brojne nagrade, a nedavno je snimio cijeli opus violinskog virtuoza Pabla de Sarasate te je dobio Del Duca nagradu od francuske Akademije umjetnosti, te SACEM Enesco nagradu.
Christiano Rodrigues, DubrovnikNa programu su djela F.B. Mendelssohna, P. Sarasate i L. van Beethovena. Koncert je organiziran u suradnji s manifestacijom Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj.
U subotu 12. rujna u Kneževu dvoru recital će održati brazilski violinist Christiano Rodrigues i pijanist Domagoj Guščić. Na programu su djela W.A. Mozarta, C. Debussyja, L. Boulangera i A. Piazzolle. Christiano Rodrigues i Domagoj Guščić dvoje je mladih, talentiranih, ali i uspješno nagrađivanih glazbenika. Početak koncerta zakazan je za 21,00 sat.
Karte su dostupne online na portalu www.ulaznice.hr, u uredima Orkestra (Slanica), KICu Luža, turističkom info centru Stradun, turističkoj agenciji Perla Adriatica, gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom.

Foto: Press

comment closed