fbpx

Zagrebački vremeplovci na Zagrebačkom kulturnom ljetu

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebački vremeplovciU sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, Zagrebačko kazalište lutaka izvest će svoj najnoviji naslov: predstavu Zagrebački vremeplovci. Predstava je na rasporedu u nedjelju 3. srpnja 2016. godine s početkom u 19,00 sati te u ponedjeljak 4. srpnja u 19,00 sati u Velikoj dvorani Zagrebačkoga kazališta lutaka, Ulica baruna Trenka 3. Zagrebački vremeplovci, najnoviji naslov na repertoaru Zagrebačkoga kazališta lutaka, nastali su prema izvornome tekstu Ane Tonković Dolenčić, u režiji Krešimira Dolenčića, i taj naslov, prvi puta u novijoj kazališnoj zbilji, prenosi povijest Zagreba iz arhiva, muzeja i udžbenika na pozornicu.
Kroz zabavne scenske slike s lutakama koje mogu sve, pa i putovati kroz vrijeme, uz najljepše pjesme o našemu gradu, koje uživo izvodi ansambl predstave, od prapovijesnih vremena pa sve do ne tako daleke prošlosti, upoznajemo povijesne osobe, legende i prijelomne trenutke koji su formirali obrise današnjega Zagreba.
Ovom se predstavom djeci školskoga uzrasta, ali i svima koji se toga žele prisjetiti, nastoje približiti stoljetna nastojanja stanovnika ovoga prostora, ne samo kao školsko gradivo, nego i kao osjećaj pripadnosti gradu u kojemu živimo.

Foto: Press