fbpx

Na svečanoj premijeri predstave Revizor

Komedija…

Revizor

Jelena Pavicic Vukicevic, Kresimir Batinic– Ovo je moja prva produkcija u ovom mandatu, a mislim da nismo mogli pogoditi bolje vrijeme za postavljanje Revizora. Ponosan sam i sretan na sve što smo uradili jer je Komedija dobila još jedno odlično djelo koje će, siguran sam, opravdati očekivanja naše vjerne publike, a posebno bih želio zahvaliti cijelom glumačkom ansamblu kao i svim zaposlenicima Kazališta Komedija – izjavio je Krešimir Batinić, ravnatelj kazališta, nakon svečane premijere predstave Revizor.
”Kome se smijete? Sebi. Sebi se smijete“ – riječi su kojima je sinoć zatvorena izvedba prve ovosezonske premijere Kazališta Komedija. Društvena komedija Revizor, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, postavljena je u režiji Dražena Ferenčine, a iako je riječ o djelu napisanom davne 1836. godine, čini se kako je oslikala društvo u kojem i dan danas živimo.
Damir Lončar– Gogolj je ovu komediju napisao tako da je ona relevantna i danas. Riječ je o jednom svevremenom djelu. Rekao je jednom da je htio na jedno mjesto staviti sve negativno u društvu, a sudeći po današnjoj situaciji, čovjek nije postao ništa pametniji, niti iskusniji, a ni bolji. Život piše romane, u ovom slučaju drame, a nitko ne čita. Zato dođite u Komediju i pogledajte ‘Revizora’. Ne morate čitati, gledajte! – poručio je Damir Lončar u razgovoru za portal Scena.hr uoči premijere.

Revizor

Damir Lončar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ivan Magud, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić te Marija Borić interpretirali su komične Gogoljeve likove, a sjajnim izvedbama oživjeli su vrijeme i sliku Rusije 19. stoljeća te vrlo jasno oslikali korumpirano društvo i malograđanstvo koje i dan danas djeluje vrlo stvarno i aktualno.

Revizor

Osim glumačkog postava, svoj su veliki autorski doprinos dali i Mate Matišić, izvrsno uklopivši glazbene brojeve koji podsjećaju na stare ruske napjeve, kostimografkinja Marita Ćopo, scenograf Miljenko Sekulić, scenski pokret Rajko Pavlić te oblikovatelj svjetla Anđelko Kos. Posebno iznenađenje su bile i gospođe iz Doma za starije na Ravnicama – Maksimirske mažoretkinje, koje su razveselile publiku pojavljivanjem u jednom dijelu predstave, a ispraćene su velikim pljeskom.
Revizor, Filip Juričić, NikaSvečanu premijeru svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske poput, dizajnerica Matije Vuice i Aleksandre Dojčinović, glazbenika Gabi Novak, Zdenke Kovačiček i Alfi Kabilja, glumaca Anje Šovagović-Despot, Nine Erak Svrtan, Sandre Bagarić, Jasne Palić Picukarić, Nade Abrus, Sanje Marin, Vanje Matujec, Ane Magud, Renate Sabljak, Nere Stipičević, Kristine Krepele, Ane-Marije Percaić, Hrvoja Klobučara, voditeljica Barbare Kolar, Nina ErakMartine Validžić i Ivane Debeljak, Dalibora Petka koji je stigao u društvu Nives Celzijus, te brojnih drugih.
Predstava Revizor bit će na rasporedu tijekom cijele sezone, a oni najnestrpljiviji je mogu pogledati u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. listopada, te u studenom, za kad su rezervirana tri termina, 10.,11. i 22. studeni s početkom u 19.30 sati. Novu svečanu premijeru Kazalište Komedija najavljuje već za 1. prosinac 2017. godine. Naime, Faraon iz Ilice je mrtav, glazbeni je krimić nastao prema romanu Milane Vuković Runjić, u režiji Krešimira Dolenčića, koja će nas vratiti na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine. No, prije toga nas očekuje uistinu poseban glazbeni doživljaj, koncert Zabavljač u čast velikom Vladi Štefančiću, koji je na rasporedu čak četiri dana, od 6. do 9. studenog 2017. godine.

Foto: Press – Ines Novković, Julien Duval