fbpx

HRT otkupio prava na Ligu prvaka do 2024. godine

Zagreb…

HRT otkupio prava na Ligu prvaka do 2024. godine, Zimske olimpijske igre 2022. i Ljetne olimpijske igre 2024.

Liga prvaka– Izravni prijenos utakmica Lige prvaka srijedom navečer uz studijsku analizu, goste i sažetke dio su najgledanijeg sadržaja HTV-a i smatramo kako smo s razlogom na taj način zadržali vrhunski sport i premium sadržaj u našem programu i u idućem dužem razdoblju. Ne možemo sakriti zadovoljstvo ostvarenim nakon dugih i iscrpnih pregovora, a HTV u novom paketu, kao i do sada, zadržava pravo prvog izbora utakmica srijedom, što je od izuzetne važnosti i javne uloge i zbog nastupa hrvatskog predstavnika, poput onog Dinamovog u proteklim sezonama… – naglasio je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) donosi za sve ljubitelje sporta odlične vijesti: majstorije Cristiana Ronalda i Messija, najatraktivnije i najuzbudljivije nogometne sadržaje, borbu za medalje i strast koju ispisuje najveći sportski događaj – Olimpijske igre – sve to moći ćete i dalje pratiti u programu HRT-a.
Naime, HRT je otkupio prava za utakmice srijedom u Ligi prvaka u sezonama 2021./2022., 2022./2023. i 2023./2024. Svaku srijedu u uobičajenom terminu HRT će imati pravo na prvi izbor utakmice. Prijenosi susreta počinju s posljednjom kvalifikacijskom rundom (4. pretkolo), nastavljaju se prijenosima u grupnoj i nokaut fazi do najuzbudljivijeg trenutka sezone – finala i podizanja pehara osvajača lige prvaka.
HRT je vlasnik i dodatnog sadržaja – poput sažetaka i tjednog magazina Lige prvaka, koji nudi sjajne priče o junacima koji su obilježili najelitnije europsko klupsko natjecanje i brojne druge aktualnosti.
HRT je otkupio prava u paketu i za iduće ZOI 2022 (Peking) i LJOI 2024. (Pariz). Time se zadržava kontinuitet praćenja vrhunskih sportskih sadržaja i nastupa hrvatskih sportaša na najvećim svjetskim sportskim pozornicama.
Zimske olimpijske igre u Pekingu održat će se od 4. do 20.veljače 2022. godine. Peking će na taj način postati prvi grad koji je bio domaćin zimskih i ljetnih Igara (2008.) ZOI u Pekingu 2022. godine obuhvatiti će 109 disciplina, od čega i 7 novih, koje će zasigurno znatno pridonijeti većoj zastupljenosti sportaša, kao i zanimljivosti natjecanja.
Ljetne olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. Blizina samog natjecanja i ista vremenska zona zasigurno će i dodatno ovaj veliki sportski spektakl približiti samim gledateljima.
Svakodnevni prijenosi, posebne emisije s naglaskom na nastupe hrvatskih sportaša, dnevni pregledi najvažnijih trenutaka, javljanja s lica mjesta, praćenje priprema hrvatskih predstavnika uoči nastupa – samo su dio onoga što će moći pratiti naši gledatelji.
Podsjetimo kako su s Olimpijskih igara hrvatski sportaši donijeli Hrvatskoj 44 odličja – od kojih 33 s ljetnih (11 zlatnih, 10 srebrnih i 12 brončanih), a 11 sa zimskih olimpijskih igara (4 zlatna, 6 srebrnih te 1 bronca).

Foto: Press HRT