fbpx

HNK Zajc: Upis u radionice ‘Kamov’, ove sezone i plesna radionica

Rijeka…

Riječko kazalište mladih Kamov – upis druge generacije; ove sezone i plesna radionica

Medijski pokrovitelj Scena.hr

KamovNakon iznimnih rezultata polaznika prve generacije, Riječko kazalište mladih ‘Kamov‘, program HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Domom mladih u Rijeci u novoj kazališnoj sezoni upisuje drugu generaciju polaznika. Ove sezone organizirane su dvije radionice: KamovKAZALIŠTE za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast te KamovPLES za djecu od 8 do 12 godina.
Potrebno je ispuniti online prijavnicu na stranici Doma mladih gdje možete naći i dodatne informacije: http://dom-mladih.hr/kreativne-radionice/likovne-radionice-kreaktivne-radionice/
Audicija će se održati 21. rujna 2018. godine u Domu mladih: u 17 sati za KamovPLES i KamovKAZALIŠTE za učenice i učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole dok će audicija za srednjoškolski uzrast biti u 19.30 sati. Sve novosti pratite na stranicama ‘Zajca’ i Doma mladih.
Program RKM ‘Kamov’ u prošloj je sezoni ostvario vlastite produkcije poput predstave „Snježna bajka 2″, uspješnice koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 5000 djece. Krajem sezone izvedena je završna produkcija, predstava „Čarobnjak iz Oza”, koja je pak postala pravi hit, a svoje mjesto na repertoaru pronaći će i u ovoj kazališnoj sezoni, već na samom njenom početku, 19. (u 12 i 19.30 sati) te 20. rujna (u 12 sati) u HKD-u na Sušaku.
KamovZa polaznike su bili organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb. Mentori su im bili priznati umjetnici, njihovi „idoli” s kazališnih dasaka i malih ekrana.
Radionica KamovKAZALIŠTE, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava razvijanje vještina i proširivanje znanja o svim izvedbenim umjetnostima zastupljenima u Kazalištu (gluma, pjevanje i ples).
Ove sezone polaznike očekuju još uzbudljivije radionice u većem prostoru Delte 5, mnoge kazališne predstave, putovanja, gostovanja i druge aktivnosti. Voditelj radionice je Igor Vlajnić, dirigent i svestrani umjetnik riječkog Kazališta s dugim stažem rada s djecom i mladima.
Radionica KamovPLES nudi osnove ritmike i klasičnog baleta, kao i osnove suvremenih plesnih tehnika. Cilj je djeci omogućiti stjecanje plesnih znanja i vještina uz razvoj glazbenog senzibiliteta kroz gestu. Voditelj radionice je Vitalij Klok, član baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca.
Polaznici svih radionica okupit će se u završnoj produkciji HNK Ivana pl. Zajca u svibnju 2019. godine.

Foto: Press