fbpx

Izložba: Ivan Midžić u Galeriji Događanja

Zagreb…

Ivan MidžićU Galeriji Događanja, u petak 10. Studenog 2017. godine s početkom u 19.00 sati, na programu je otvorenje Izložbe ‘Umjetnikovo oko‘ autora Ivana Midžića.
– Autorovo oko izložba je dorađenih, visoko ritmiziranih i stiliziranih crteža koji motivu pristupaju apstrahiranjem, natruhama, naglašavanjem likovne dimenzije djela. Na podu galerije postavljen je objekt – okrugla skulptura oka iz čije se zjenice galerijom rasprostranjuju metalne niti. Kao i radovi u čeliku, crteži pastelom su dorađeni, istraženi i promišljeni, bez viškova ili gubljenja u nejasnoćama, autor crtežima i čeličnim nitima kao da afirmira materijale i njihove likovne potencijale, a prikaz vlastitog perceptivnog aparata iz kojeg nastaje ovaj autonomni likovni svijet on formira u jasnom likovnom kontrastu – autoironijski, plastično, zaigrano, duhovito pristupajući identitetu umjetnika, ali još uvijek ne dovodeći u pitanje umjetnost samu – piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.

O autoru:
Ivan Midžić, rođen 6. travnja 1976. u Osijeku. Diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulasa 2002. godine. Magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani 2007. godine u klasi prof. Jože Baršija. Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Izložba traje do 1. prosinca 2017. godine.

Foto: Press