fbpx

Nagrada Kazališta Komedija za 2018. ansamblu predstave 39 stepenica

Zagreb…

Goran Malus, Jasna Palić Picukarić, Saša Buneta i Davor Svedružić dobitnicu su godišnje Nagrade Kazališta Komedija

komedijaU ponedjeljak, 28. listopada 2019. prije izvedbe predstave J. Buchana i A. Hitchcocka 39 stepenica u Jazz & Cabaret klubu Kontesa dodijelit će se i Godišnja nagrada Kazališta Komedija za 2018. Ovogodišnji su ravnopravni dobitnici Goran Malus, Jasna Palić Picukarić, Saša Buneta i Davor Svedružić, tumači svih uloga u ovoj “ubojitoj komediji”.
Nadzorni odbor za dodjelu Godišnje nagrade čine Alenka Dučić, predstavnica HEP-a, sponzora Nagrade, Mirta Balog, v.d. Predsjednice Kazališnog vijeća Kazališta Komedija i Krešimir Batinić, ravnatelj Kazališta Komedija. Stručni žiri, izabran od Nadzornog odbora, čine redatelji Ozren Prohić i Dražen Ferenčina te prošlogodišnji dobitnik nagrade Damir Lončar.
Obrazloženje:
Godišnja Nagrada Kazališta Komedija nije samo priznanje za vrhunsko umjetničko ostvarenje u protekloj sezoni već i zahvala Kazališta umjetnicima koji na najbolji način promoviraju vrijednosti koje Komedija zastupa.
Ansambl predstave 39 stepenica Jasna Palić Picukarić, Goran Malus, Saša Buneta i Davor Svedružić, upravo to su i postigli svojim glumačkim kvalitetama kreirajući tako čitav niz predivnih i duhovitih uloga. Svojom igrom i posvećenošću osim što su, uz redatelja Marka Juragu, stvorili pravu i punokrvnu Komedijinu predstavu, oživjeli su i novu Komedijinu scenu “Kontesa” te je svojim vrhunskim glumačkim umijećem pretvorili u pravu kazališnu scenu. Priznanje za njihovo ostvarenje već je stiglo i u obliku nagrada na Festivalu komedije “Gola mjesečina” u Skopju gdje su nagrađeni s čak četiri nagrade; Jasna Palić Picukarić za najbolju glumicu, Saša Buneta za najboljeg glumca, Marko Juraga za najbolju režiju te kao kruna uspjeha nagrada za najbolju predstavu u cjelini.
Goran Malus na najbolji način dokazao se kao čvrsta vertikala ove predstave predvodeći ansambl odgovornošću za ritam i energiju predstave. Bravuroznom glumačkom igrom i zadivljujućom sugestivnošću lica gradi, komičarski precizno, lik Richarda koji od početka do kraja prolazi čitav niz emotivnih uspona i padova.
Jasna Palić Picukarić svojom nježnošću i osjećajem za humor izgradila je tri heroine, tri prekrasne uloge u ovom trileru od kojih bi svaka zasebno bila sama za sebe biser ovakve komedije.
Davor Svedružić pokazao je vrhunsku vještinu, brzinu transformacija te osjećaj za komičarski tajming kreirajući tako čitav niz uloga od onih ženskih do muških.
Saša Buneta svojim ulogama u svim svojim ulogama ističe se preciznošću i ritmom gradeći tako niz potpuno različitih likova – od jezivog Profesora do neizmjerno ekscentrične gospođe McGarrigle.
Buneta i Svedružić udahnuli su svim svojim likovima (njih čak tridesetak!) izuzetno toplu dušu kako onu glumačko tako i onu ljudsku s izuzetnim osjećajem za mjeru i publiku. Ovaj je glumački tandem ostvario čitav niz živopisnih i urnebesnih situacija u predivnoj suradnji.

Foto: Press