fbpx

Global – nova vanjskopolitička emisija na malim ekranima

Na HRT-u….

Zdenka Kardum, Global– Global će tematski biti usredotočen na međunarodne odnose i društveno-ekonomske prilike u Europi i u svijetu, s dinamičnim prilozima snimljenim na mjestu događaja ili proizvedenim u redakciji s pomoću snimki iz cijeloga svijeta koje su nam dostupne zahvaljujući HRT-ovoj međunarodnoj televizijskoj razmjeni. Dio tema bit će posvećen i važnim zbivanjima na jugoistoku Europe i u našemu susjedstvu. Istraživat ćemo pozadinu aktualnih političkih događanja, a reportaže i analize radit će vanjskopolitički novinari i dopisnici Hrvatske radiotelevizije – istaknula je autorica emisije Zdenka Kardum.
Zdenka Kardum, GlobalU okviru jesenske programske sheme na Hrvatskoj radioteleviziji započinje emitiranje nove vanjskopolitičke emisije Global. Emisija koja će se emitirati utorkom u večernjemu terminu na Prvome programu Hrvatske televizije obrađivat će najvažnije svjetske događaje te donositi intervjue s vodećim analitičarima, komentatorima i novinarima.
Uz ključne vanjskopolitičke događaje emisija će pratiti i analizirati hrvatsku politiku u međunarodnim odnosima. Središnja tema emisije bit će prikazana u reportaži, a gledateljima će je približiti i gost komentator, koji će pojasniti nepoznate činjenice povezane s temom o kojoj je riječ.
Urednica i voditeljica emisije Global je Zdenka Kardum, a redatelj Alceo Marti.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press