fbpx

Ritina škola u INK Gradsko kazalište Pula!

Gostovanje…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Nataša Janjić Lokas, Ritina školaPredstava Ritina škola autora Willya Russella u režiji Marka Torjanca, iz produkcije Planet Arta, Zagreb, gostuje na velikoj sceni INK Gradskog kazališta Pula u srijedu 10. prosinca 2014. godine u 20,00 sati. U predstavi igraju: Marko Torjanac i Nataša Janjić Lokas.
O predstavi:
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka Ritina školakoja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.
‘Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos…
U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora glavni likovi se suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima…

Foto: Press, Scena.hr