fbpx

Nataša Janjić Lokas blistala na premijeri Ritina škola!

Premijera predstave…

Glumim zanimljivu frizerku koja odluči u ovom vremenu, u kojem se ne cijeni znanje, obrazovati se, rekla je nedavno Nataša

Nataša Janjić LokasNataša Janjić Lokas jučer je zablistala na premijeri predstave ‘Ritina škola‘ u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. U predstavi Nataša nosi glavnu ulogu, a direktor kazališta Planet Art Marko Torjanac je režirao predstavu te glumi profesora. Lijepoj glumici podršku su došli pružiti brojne kolege i suprug Joško.
– U toj predstavi igram zanimljiv lik. Neku šašavu frizerku koja odluči u ovom vremenu, u kojem se ne cijeni znanje, obrazovati se i naučiti književnost, a Nataša Janjić LokasMarko Torjanac glumi profesora koji me podučava – nedavno je rekla Nataša za portal Scena.hr.

O Riti…
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.
Nataša Janjić Lokas‘Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos…
U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz ‘Ritine škole’ gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

Predstavu možete pogledati 16., 23. i 27. travnja u 20,00 sati u Lisinskom.

Foto: Press