fbpx

Festival glumca: Predstava Plemena osvojila tri nagrade

Veliki uspjeh…

Dobili ovacije: U utorak je bila svečana izvedba 50. predstave ‘Plemena’ nastale u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit

Plemena– Ova predstava je dosta zahtjevna jer je na sceni šest lica i gotovo je pisana kao partitura. Svi moramo biti prisutni i mentalno i fizički. A taj napor je čini još ljepšom. Uloženi trud se vidi kod publike koja je dirnuta predstavom. Jer predstava uzme na početku, nosi ju ta dva sata i slavi je Vanda Winter, Marko Torjanacnekom katarzom. Radi se o predstavi nakon koje se ima puno toga za razmišljati – govori umjetnički ravnatelj Planet Arta i producent predstave, Marko Torjanac za portal Scena.hr. U utorak je bila svečana izvedba 50. predstave ‘Plemena‘ nastale u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit. Torjanac je pozvao čitatelje da dođu pogledati ‘Plemena’ jer predstava na slojevit način govori upravo o današnjoj obitelji i vremenu u kojem se još uvijek dijelimo i funkcioniramo poput plemena.
– Mislim da svatko u ovoj predstavi može prepoznati svoju obitelj na neki od načina – istaknuo je Torjanac. Glumce i producente publika je nagradila ovacijama. A prijatelji su im došli i osobno čestitati, među njima bila je i Vanda Winter. Lijepa Vanda također igra u predstavi u alternaciji s Lanom Gojak koja je igrala tu večer.

Festival glumca…

Predstava ‘Plemena’ dobila je tri nagrade na ovogodišnjem Festivalu glumca.
Nagradu Fabijan Šovagović dobili su Jasna Palić – Picukarić i Marko Torjanac, dok je nagradu Ivo Fici za mladog glumca do 28 godina dobio Slaven Španović.
– Kazalište je orkestar koji funkcionira samo ako svi instrumenti u njemu skladno surađuju. Pa su tako ove nagrade, zapravo nagrade cijeloj ekipi – ponosno je rekao Torjanac.

Foto: Scena.hr